Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası (AFKO), Tüm Kırtasiyeciler Derneği TÜKİD tarafından TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde organize edilen "İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı 2018"e 90 üyesini götürdü. 2 otobüs ile İstanbul’a gelen Antalyalı kırtasiyeciler, 2018- 2019 eğitim öğretim yılı öncesi piyasaya sunulacak ürünleri yerinde inceleyip siparişlerini verme fırsatı buldu.

 

Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası (AFKO) Başkanı Mehmet Bayrak, geçtiğimiz yıllarda da İstanbul’daki fuara üyeleri ile katıldıklarını hatırlatarak, “Ürünleri bir arada görmek, katalog yerine kendisini incelemek tabii ki bunda etken. Üyelerimizi otobüs ile getiriyoruz. Dönüşte de tarihi turistik yerleri ziyaret ediyoruz. Üyelerimize hem kültür, hem ticari katkı sağlıyoruz. Fuarda desteğini esirgemeyen TÜKİD Başkanı Vecdet Şendil’e, TÜKİD yönetimine ve çalışanlarına teşekkür ederiz” dedi.

 

ÖNEMLİ BİR FUAR

Anadolu'nun çeşitli yerlerinden perakendecileri fuarda buluştuğunu kaydeden Mehmet Bayrak, fuarın misyonunu şöyle açıkladı: "Tüm sektörün bir araya gelebildiği fuarda on binlerce ürün ve en son yenilikler görücüye çıkıyor. Son trendlerin takip edilebileceği fuarda, firmalar yeni iş birliklerine de imza atıyor. Sektörümüzün gelişimi açısından çok önemli bir yeri olan fuar, ülke ekonomisine de katkı sağlıyor.”

 

ÜYELER ÇOK MEMNUN

Geçtiğimiz ay yapılan seçimli genel kurulda rakiplerini ezici üstünlükle sandıkta bırakarak yeniden seçilen Bayrak’ın üyeleri de etkinlikten oldukça memnun kaldı. Üyeler, fuara gelerek hem ürünleri görmek, hem de firma temsilcileri ile birebir görüşmenin kendileri için bir avantaj olduğunu söyleyerek başkan Bayrak ve oda yöneticilerine teşekkür ettiler.

 

TOPLAM 165 FİRMA KATILDI

Yetkililer ise, geçen yıl fuara yurt içi ve yurt dışından 165 firmanın katıldığını, bu yıl katılımcı sayısında yüzde 50 artış yaşandığını kaydettiler. İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı 2018” Türkiye'nin en büyük, dünyanın da üçüncü kırtasiye ve ofis ürünleri fuarı olurken yurt içi ve yurt dışından 250'nin üzerinde firma katılıyor. Fuar, 25 Şubat'a kadar ziyaret edilebilecek. Nizamettin Özmen

Editör: TE Bilisim