Irak'ın kuzeyindeki Kanireş bölgesinde PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit olan iki askerden Sözleşmeli Er Cumali Gür'ün (26) acı haberi, Antalya'nın Manavgat ilçesinde oturan ailesine ulaştı.

 

Sözleşmeli Er Cumali Gür'ün Manavgat'ın Kızılot Mahallesi'nde oturan ailesine şehit olduğu haberini Kaymakam Mustafa Yiğit, Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kürşad Şenol ve İlçe Müftüsü Mustafa Atilla, sağlık ekipleri eşliğinde verdi. Otellerde çalışan baba Nazim Gür ile anne Yeter Gür, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Türk Bayrakları asılan şehit evi, taziyeye gelen yakınları ve komşularıyla dolup taştı.

 

Konya'nın Ereğli ilçesine bağlı Kutören beldesinden ailesiyle birlikte yaklaşık 12 yıl önce Manavgat'a taşınan şehit Sözleşmeli Er Cumali Gür'ün bekar olduğu belirtildi.

 

 

'TELEFONLA BİR HAFTA ÖNCE GÖRÜŞTÜM'

 

Irak'ın kuzeyindeki Kanireş bölgesinde PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit olan iki askerden Sözleşmeli Er Cumali Gür'ün babası Nazim Gür, "Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Askerlerimize kurban olduğum Allah güç, kuvvet versin. Bu millet bizim, bu vatan bizim, bu bayrak bizim. 6- 7 ay önce görüşmüştük. Yazın görüştük. Telefonla da bir hafta önce görüştüm. 'Sınır ötesine gideceğiz baba. Siz bana ulaşamazsınız. Ben sizi dönünce ararım' diyordu. Ondan sonra da bir daha da görüşmedik" dedi.

 

ŞEHİT BABASI TESELLİ ETTİ

 

2015 yılında Dağlıca'da PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit düşen 16 askerden Sözleşmeli Er Uğur Yıldız'ın babası Sadık Yıldız da şehit evine gelerek, Nazim Gür'ü teselli etti. Baba evi önüne kurulan taziye çadırında dua okunurken, çadırda sandalyeye oturan anne Yeter Gür'ü askeri personel ve diğer görevliler teskin etmeye çalıştı.

 

ŞEHİDİN 4 KARDEŞİ DAHA VAR

 

Şehit Sözleşmeli Er Cumali Gür'ün 2 kız, 2 erkek kardeşi olduğu, hepsinin de Manavgat dışında yaşadığı kaydedildi. 5 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan şehit Gür'ün dün memleketine getirilen naaşı bugün düzenlenecek askeri törenle son yolculuğuna uğurlanacak(DHA)

 

Editör: TE Bilisim