Çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddete tepkiler çığ gibi büyüyor. Kemer’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen eylemde vatandaşlar çocuk istismarını ve kadına şiddeti protesto etti. Eyleme katılanlar, ‘Çocuk istismarına hayır’, ‘bedenime dokunma’ ve ‘kadına şiddete hayır’ yazılı dövizler taşıdı, istismar ve şiddeti kınayan sloganlar attı.

 

 

'BEDENİME DOKUNMA'

Son zamanlarda artan çocuk istismarı ve kadına şiddet olayları Türkiye’nin dört bir yanında kınanırken, Kemer’den de protesto sesleri yükseldi. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ile eşi Neşe Gül’ün öncülüğünde Kemer Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Kemerliler, 'Bedenime dokunma', 'Çocuk istismarına hayır' ve 'Kadına şiddete hayır' yazılı dövizlerle çocuk istismarını ve kadına şiddeti nefretle kınadı.

 

NELER OLUYOR BİZE?”

Eylemde konuşan Neşe Gül, “Çocuk tecavüz ve istismarlarını duydukça yüreğimiz sızlıyor, uykularımız kaçıyor. Neler oluyor bize? Çocuk parktan, evinin önünden kaçırılıp tecavüz ediliyor, okulda, kreşte tecavüze uğruyor. Çocuğumuzu kuran kurslarına gönderiyoruz tecavüz ediliyor. Çocuklarımızı evin önüne çıkaramaz duruma geldik. Komşularımıza, akrabalarımıza, öğretmenlerimize güvenemez olduk” dedi. Haber Merkezi- 6’da

 

+++++++++++

 

Kemer’deki protesto gösterisine, Başkan Mustafa Gül, eşi Neşe Gül, Başkan Yardımcısı Ahmet Can, meclis üyeleri Recep Yılmaz, Özcan Çeliktaş, CHP Kemer İlçe Kadın Kolları Başkanı Gökçe Bozkurt, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sinan Can, partililer, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda Kemerli vatandaşın katıldı. Protesto gösterisinde, çocuk istismarı, çocuk tecavüzleri ve kadına şiddet protesto edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim