-Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, Alman “Die Welt” gazetesinin Türkiye temsilcisi Deniz Yücel serbest bırakılmasının ardından, “Bu memlekette en büyük tutuklu adalettir” açıklamasında bulundu.

 

-Balkan, “Siyasi çıkarlara ve pazarlıklara konu olan başka tutuklu gazeteci var mı?! Adaletin ve yargının görüntüsü bile hiç bu kadar kötü ve onur kırıcı olmamıştı. Bu memlekette en büyük tutuklu adalettir” dedi.

Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, hakkında "Örgüt propagandası yapmak" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından 4 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Alman “Die Welt” Gazetesi Türkiye Temsilcisi Deniz Yücel’in tahliyesinin ardından yaptığı açıklamada çok ilginç saptamalarda bulundu. Balkan, yaşanan olay sonrası adaletin ve yargının görüntüsünün hiç bu kadar kötü ve onur kırıcı olmadığı uyarısında bulunarak, “Bu memlekette en büyük tutuklu Adalet'tir” açıklamasında bulundu.

 

İLGİNÇ BİR TAHLİYE

Polat Balkan’ın şöyle konuştu: “Siyasi bir talimatla yargı harekete geçer ve bir gazeteci tutuklanır.

Dönemsel siyasi çıkarlar gereği gazeteci tahliye edilmez. Aradan bir yıl geçer ve bir başka devletin yetkilileriyle yapılan görüşmenin hemen ardından, değişen siyasi çıkarlar gereği, yargı yine harekete geçer, o gazeteci hakkında iddianame düzenlenir ve tahliye edilir.”

 

GÖRÜNTÜ KÖTÜ VE ONUR KIRICI

“Manzara bu.  İnsan sormadan edemiyor: Siyasi çıkarlara ve pazarlıklara konu olan başka tutuklu gazeteci var mı?! Adaletin ve yargının görüntüsü bile hiç bu kadar kötü ve onur kırıcı olmamıştı.

Bu memlekette en büyük tutuklu Adalet'tir.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim