Konyaaltı Cemevi’nde düzenlenen forumda, Antalya sahillerinin yağmalanmasına karşı nasıl bir mücadele edileceği ve yağmayı durdurmak için neler yapılabileceği de masaya yatırıldı. Avukat Tuncay Koç, forumda yaptığı konuşmada Lara Kruvaziyer planı ve Boğaçayı projesinin Antalya’ya geri dönülemez zararlar vereceğini belirtirken, Avukat Mustafa Şahin, sahil kullanımlarının halkın yararına olmadığını savundu. 

“Antalya sahilleri halkındır yağmalatmayacağız” konulu forum, Konyaaltı Cemevi’nde düzenlendi.

Halkevlerinden Yasemin Aldemir’in yönettiği formun konuşmacıları ise Avukat Tuncay Koç ile Avukat Mustafa Şahin oldu.

 

MÜCADELEYE DEVAM

Forumda Antalya sahillerinin yağmalanmasına karşı nasıl bir mücadele edileceği ve yağmayı durdurmak için neler yapılabileceği de masaya yatırıldı. Katılımcılar, “Çılgın Proje” sloganıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konyaltı sahiline ve Boğaçayı’na yapılmak istenen projelere neden karşı olunduğu ve neden yapıldığı konusunda bilgiler verdi. 

 

ANTALYA’YA ZARAR VERECEK

Avukat Tuncay Koç, forumda yaptığı konuşmada Lara Kruvaziyer planı ve Boğaçayı projesinin Antalya’ya geri dönülemez zararlar vereceğini belirterek, bu iki projenin acilen iptal edilmesini istedi.

Koç, ”Her iki projede hem çevresel hem de ekonomik yük olarak hem ülkemize hem de Antalya’ya büyük zarar verecektir” dedi.

 

HALKIN YARARI YOK

Avukat Mustafa şahin ise sahil kullanımlarının halkın yararına olmadığına vurgu yaparak, “Tünektepe ve Konyaaltı sahili projesi, Anayasa’da geçen kıyıların kamu yarına kullanımı ilkelerine aykırıdır” diye konuştu. Forum sonunda, sürecin ve eylemlerin devam ettirilmesi kararı alındı. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim