CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, ulusal bir gazetesinin Akdeniz ekinde yer alan “CHP’liler Mehmetçiğe Karşı” haberine çok sert tepki gösterdi. Kumbul, sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan 4 yurttaşın serbest bırakılması için yapılan bir eylemin ‘CHP’liler Mehmetçiğe Karşı’ başlığı ile vermenin alçaklık olduğunu iddia etti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ahmet Kumbul, 14 Şubat Çarşamba günü Sabah gazetesinin Akdeniz ekinde yer alan “CHP’liler Mehmetçiğe Karşı” haberine çok sert tepki gösterdi. “AKP’nin yayın organı Sabah haddini aştı” diyen Kumbul, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yandaşlığı yalancılığa kadar götürdüler. Bugün yayınladıkları yazı bize karşı yapılan açık bir saldırıdır. Bizler Atamızın ‘Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek kıl çadır görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez’ dediği Yörükleriz. Bizler o çoban ateşini hala tüttürenleriz. Sizin haddiniz değildir bizim vatan sevgimizi sorgulamak”

 

BİZİ SİNDİREMEZLER

Mehmetçiğin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Kumbul, “Sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan 4 yurttaşımızın serbest bırakılması için yapılan bir eylemi ‘CHP’liler Mehmetçiğe Karşı’ başlığı ile vermek tek kelimeyle alçaklıktır. Yurttaşların bize tepki gösterdiği bilgisi de tümüyle yalandır. Tam tersine provokatörlere karşı yurttaşlarımızla birlikte hareket ettik. Bu tür yalan haberlerle baskılara karşı bizi sindirebileceklerini sanmaları tam bir aymazlıktır. CHP’lilere saldırmak bu tayfaya 3 gömlek büyük gelir. CHP’nin Afrin’e yapılan operasyon ve terör örgütleri konusundaki tavrı her zaman açık ve net olmuştur. Dün kahraman ordumuza kumpas kuranlar bugün bize yalanlarla saldırıyorlar. Biz Mehmetçiğimizin her zaman yanında olduk, yine yanındayız. Operasyonu başarıyla bitirip bir an önce vatana sağ salim dönmeleri en büyük arzumuzdur” dedi.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILMALI

Sabah Gazetesine mahkeme yoluyla tekzip göndereceklerini de kaydeden Kumbul, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Operasyonun ilk gününden beri yaptığımız bu açıklamaları yok sayıp tam tersini yazmak, AKP’nin baskıcı uygulamalarını ve gözaltıları protesto eylemini Mehmetçik karşıtlığı olarak vermek, Sabah tayfasının içler acısı halinin son göstergesidir. CHP’lilere karşı yapılan bu saldırıların temelinde bazı kriptocu FETÖ’cülerin ayıp kapatma yarışları mı yatmaktadır? Yoksa gerçekten Mehmetçiğimizin kanıyla iç siyaset mi yapıyorsunuz? Bu açıklamamızın yanı sıra Sabah Gazetesine mahkeme yoluyla tekzip de göndereceğiz. Bakalım yayınlamaya cesaret edebilecekler mi? Yalan yanlış haberlerle, asılsız iftiralarla, insanları suçlayarak toplumun öfkesini ve nefretini bu insanlara yönlendirmeye çalışıp halkı kin ve düşmanlığa sevk ettikleri için bu yazıları yazanlardan şikâyetçiyiz. Sesimizin ulaştığı savcılara sesleniyoruz, bu kişiler hakkında soruşturma başlatılmalıdır.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim