Çiftçilikle uğraşan ailelerine yardım ederken babalarının teşvikiyle spora başlayan işitme engelli tek yumurta ikizi milli atletler Hasan ve Hüseyin Baydaş (24), 4 yıl önce ölen babalarının başarılı sporcu olma isteğini yerine getirmek için olimpiyat şampiyonluğunu hedefliyor.

 

AVRUPA ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYORLAR

 

Milli takımda 4x400 bayrak yarışı takımında yer alan Hasan ve Hüseyin Baydaş, ay yıldızlı formayla Avrupa ikinciliği, dünya ve olimpiyat üçüncülüğü elde etti. Belarus'ta düzenlenecek Atletizm Avrupa Salon Şampiyonası'na Antalya'da hazırlanan İşitme Engelliler Atletizm Milli Takımı'nın kampında yer alan Baydaş kardeşler, şampiyonada milli formayla madalya kazanmak istediklerini anlattı.

 

Kampta baş antrenör Salih Öztürk gözetiminde şampiyonaya hazırlanan Hasan ve Hüseyin kardeşler, 2019'da Avrupa Açık Pist Şampiyonası, 2020'de dünya şampiyonasında madalya hedeflediklerini, en büyük hedeflerinin ise olimpiyatta milli takımımla madalya kazanmak olduğunu söyledi.

 

Başarılarında 4 yıl önce kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden babalarının büyük katkısı olduğunu ifade eden ikiz atletler, "Bizi yarışlara götürür ve desteklerdi. Samsun'da babamız için koşmuştuk. Formamızın içerisine babamızın fotoğrafını koşmuştuk. Bayrak yarışında milli takım olarak üçüncü olduk ve koşu sonrası sevincimizi babamızın fotoğrafıyla yaşadık. Bizim için gurur vericiydi. Bundan sonraki yarışlarda babamız için koşacağız. Babamız bizim başarılı, şampiyon sporcular olmamızı isterdi, onun için çok çalışacağız."(DHA)

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim