Antalya  Adliyesi içerisinde hizmet verecek polis merkezi açıldı. Polis merkezini ziyaret eden Vali Münir Karaloğlu, ilk gün değerlendirme tutanağını imzalayarak 'Çok iyi' değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Antalya Adliyesi içerisinde şube müdürlüklerinden adliyeye sevk edilen dava dosyalarını takip edecek ve adliye içerisinde davalıların aralarında çıkacak her türlü olumsuzluğu önlemek amaçlı polis merkezi kuruldu. Adliye içerisinde zemin katta bulunan polis merkezi içerisinde erkek ve kadınlar için ayrı nezarethaneler de bulunuyor.

 

 

Vali Münir Karaloğlu, Başsavcı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Garnizon Komutanı Albay Tahir Savran, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Önder Göksel, emniyet müdürleri ile adliye personelinin katıldığı törenle polis merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

 

 

Adliye içerisinde bugüne kadar herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını belirten Vali Karaloğlu, “Buradaki huzurun güvenin daha iyi sağlanması için savcılarımızla adliye personelimizle yakın temas halinde hizmet verilecek. İnşallah hiçbir sorun yaşamayız" dedi. Başsavcı Solmaz, polis merkezinin kurulduğu alanda müracaat savcılıklarının da olduğunu ve bütün müracaatların artık tek yerden yapılacağını söyledi. Polis merkezi içerisinde bulunan nezarethaneler ile mevcutlu getirilen şüpheliler ya da tutukluların elleri kelepçeli bir şekilde koridorlarda beklemesinin önüne geçmeyi istediklerini de belirten Solmaz, hizmetin kalitesinin bu şekilde artırıldığını kaydetti.

 

 

Emniyet Müdürü Uzunkaya adliye içerisinde yoğun insan trafiği yaşandığını belirtti. Günlük 8-10 bin civarı insanın adliyeyi kullandığını belirten Uzunkaya, işlerin daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesine katkı sağlamak amaçlı polis merkezini kurduklarını söyledi. Uzunkaya, polis merkezinin adliye güvenliğine katkı sağlayacağını da vurguladı.

 

 

Kurdele kesiminin ardından polis merkezi hizmete açıldı. Vali Münir Karaloğlu, polis merkezini inceledi. Polis merkezi nöbet değerlendirme defterini de imzalayan Karaloğlu, değerlendirme kısmına 'Çok iyi' yazdı.DHA

 

Editör: TE Bilisim