Event Party Store Mağazası İşletme Sahibi Olga Eser, uçan balon yapan korsan balon üreticilerinin

helyum gazı yerine alüminyum tozu, karpit taşı ve su karışımı ile son derece yanıcı olan Asetilen gazı kullandıklarını belirterek, “Bu balonların bombadan farkı yoktur” dedi.


Effect Group bünyesinde faaliyet gösteren Event Party Store Mağazası İşletme Sahibi Olga Eser, uçan balon uyarısında bulundu. Uçan balon yapmak için kullanılması gereken gazın helyum olduğunu kaydeden Eser, “Fakat korsan balon üreticileri pahalı olan bu gaz yerine alüminyum tozu, karpit taşı ve su karışımı ile son derece yanıcı olan Asetilen gazı üreterek balonlara doldururlar. Bu balonların bombadan farkı yoktur” dedi.

 

KAZALARA SEBEBİYET VERİYOR

Bu güne kadar basına yansıyan örnekleri dile getiren Eser, “İstanbul’da bir eğlence merkezinde bir kişinin arkadaşına sokak satıcısından almış olduğu balonlara bir başka kişinin sigarasının değmesi sonucu alev almış ve yangın çıkmıştı. Yine İzmir de iki sevgili sokak satıcısından almış oldukları kalp şeklindeki uçan balonların iplerini yakarak tek tek havaya bırakırken balonlar birden alev aldı, her ikisi de hastanelik olmuştu. Basına yansıyan olaylar arasında en dikkat çeken haber ise bir baba, sokak satıcısında aldığı balonla aracında giderken yine sigaraya değmesi sonucu alev alan balonlar aracın yanmasına sebep olmuştu. Çocukların araçta olmaması büyük şanstı. Bu ve bunun gibi olayların yaşanmaması adına lütfen nerede üretildiği, içeriğinin ne olduğu belli olmayan balonları çocuklarınıza almayın. En değerli varlıklarınız olan çocuklarınızın sağlığı ve hayatı ile oynamayın” diye konuştu.

 

BİZLER İŞİMİZİ CİDDİ YAPIYORUZ

Basit gibi görünen konunun önemine dikkat çeken Eser, “ bizler işimizi ciddiye alarak yapmak zorundayız. Vergisini ödeyen, sabit bir iş yeri olan ve kullanılan ürünlerin en kalitelisini ve sağlıklısını seçen bir firma olarak sokak aralarında satış yapan kişilerin daha sıkı denetlenmesini istiyoruz. Bizler  7 bin çeşit ürünle, perakende Mağaza olarak hizmet vermekteyiz. Vatandaşlarımızdan ricamız sabit yeri olan ve bu işi hakkıyla yapan firmalarla çalışmalarıdır. Önceliğimiz sağlıklı ve kaliteli ürün olmalı. En mutlu günümüzü mutsuz hale getirmemek adına bu çok önemli” dedi. Haber Merkezi

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim