Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 2018 yılında 3 bin Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) personelini istihdam etmeyi planladıklarını bildirdi.

 

Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) Görevlileri Hizmet İçi Eğitim Programı'na katılmak için Antalya'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Vali Münir Karaloğlu ile Antalya’da bazı ziyaretlerde bulundu.

İLK ZİYARET ŞEHİT EŞİNE

İl Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Bakan Sayan Kaya ile Vali Karaloğlu ilk olarak Zeytin Dalı  Harekâtı’nın dördüncü gününde şehit olan Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın eşi  Saide Usta'yı ziyaret etti. Şehidin eşine başsağlığı dileyen Sayan Kaya, terör  örgütlerine karşı kararlı mücadelenin başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü  söyledi.Bakan Sayan Kaya ile Vali Karaloğlu, daha sonra  Memur Evleri Mahallesi'ndeki çocuk evini ziyaret etti. Ziyaret ettikleri çocuk evinde kız çocuklarıyla sohbet eden Bakan Kaya ile Vali Karaloğlu, Kapalı Yol’a geçerek esnafı ziyaret edip vatandaşlar ve turistlerle sohbet etti.

Buradan Antalya Olgunlaşma Enstitüsü'ne geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya ile Vali Karaloğlu, Teke Yöresi Yörükleri'nin sosyal yaşam ve giyim  kültürünü yansıtan "Yörüklerde Baş ve Aksesuarlar" sergisinin açışını gerçekleştirdi. Enstitü yetkileri eserler ve çalışmalar hakkında Bakan Kaya ve Vali Karaloğlu’na bilgi verdi.

ÜÇ BİN İSTİHDAM MÜJDESİ

Son olarak Bakanlığın Kemer’de düzenlenen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) Görevlileri Hizmet İçi Eğitim Programı'na katılan Bakan Kaya ve Vali Karaloğlu 81 ilden Antalya’ya gelen ASDEP görevlileriyle bir araya geldi.Burada yaptığı konuşmasında Bakan Sayan Kaya 2018 yılında 3 bin Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) personelini istihdam etmeyi planladıklarını bildirdi.(Haber Merkezi)

 

 

Editör: TE Bilisim