Dünya turizminin lider şehirlerinden biri olma yolunda hızla ilerleyen Antalya’da, iç turizme yönelik özel indirim ve avantajlı fiyat uygulamalarını kapsayan ‘Antalya Seni Bekliyor’ adlı kampanya aracılığıyla, erken rezervasyon seferberliği başlatıldı.

 

 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, iç turizmi canlandırmak amacıyla sürdürülecek kampanyanın ilk adımı olarak,  Büyükşehir Belediyesi, AKTOB ve Türkiye’nin en büyük tur operatörleri arasında İstanbul - Çırağan Palace Kempinski’de iş birliği protokolü imzalandı.

 

Basın toplantısında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Bu yıl yabancı turist sayısında yüzde 30'a yakın bir artış bekliyoruz, yerli turist ve Antalya'da yazlık ikinci konut nüfusu ile 20 milyona yakın bir ziyaretçi hareketi söz konusu olacak. Öte yandan “2009 yılında 300 bin kişi ile başlayan kampanyadan, 2017 yılında 5.2 milyon civarında kişi yararlandı. 2018’de 6 milyon civarında bir rakam hedefliyoruz.” dedi.

 

 

Bu yılın ocak ayında ağırlanan turist sayısında yüzde 13 oranında artış kat eden Antalya’da iç turizmi canlandırmaya yönelik önemli adımlar atılıyor. Turizm alanında yürütülen projelerle belediyecilik hizmetlerinde lider bir yaklaşım sergileyen kentte, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel öncülüğünde atılan adımlar, resmiyet kazanmayı sürdürüyor. Bu kapsamda, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile AKTOB ve Türkiye’nin en büyük tur operatörleri arasında, 10 Şubat Cumartesi günü, İstanbul - Çırağan Palace Kempinski’de Antalya Seni Bekliyor kampanyasına yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Belediyesi Başkanı Menderes Türel, protokol imza töreninde yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Kentimizde başlattığımız erken rezervasyon seferberliği kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Kayseri, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Eskişehir, Çorum, Denizli, Edirne, Hatay, Ordu, Sakarya, Samsun, Trabzon illerinde açık hava mecralarında tanıtım atağı başlatıyoruz. Dijital ortamda oluşturduğumuz www.antalyasenibekliyor.com sitesi aracılığıyla da erken rezervasyondan yararlanmak isteyen herkesin, hızlı bir şekilde iş birliği içerisinde olduğumuz tur operatörleriyle bağlantı kurmalarını sağlayacağız. Vatandaşlarımız siteye girip tatil organizasyonlarını bugünlerde yaparlarsa yüzde 50’lere varan erken rezervasyon indirimlerinden yararlanabilirler. Erken rezervasyonun farkındalığını, yurtdışından ülkemize gelip uygun fiyatlarla tatil yapan turistler gibi, yerli turistlerimiz de   www.antalyasenibekliyor.com adresini ziyaret edip fiyat avantajından faydalanabilirler.”(Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim