Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, önceki gün ulusal bir tv kanalının ana haber bülteninde tarım sektöründe kullanılan ilaçların halkın sağlığını tehdit ettiğine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Şahin, yalan yanlış haberlerle yargısız infaz yapıldığını da iddia etti.

 

Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, üreticilerin kullandıkları ürünlerden dolayı zehirlenmeler yaşandığına dair açıklamaların kesinlikle doğru olmadığını kaydetti. Akdeniz GERÇEK’e konuşan Şahin, ATV Haber’de iddia edildiği gibi hiçbir zirai ilacın ecza deposunda satılmadığını belirterek, “İstanbul Bayrampaşa halinde birisi çıkıyor ve ‘biz şırıngayla ürüne ilaç veriyoruz’ diyor. İki üç tane de kendini bilmezin yorumuyla tarım ilaçlarının tehlike saçtığı yorumları yapılıyor. Ürünlerin akşam dikilip sabah toplandığı söyleniyor. Böylesine gerçekte alakası olmayan bir yorum yapılabilir mi? Tarım sektöründe kullanılan ilaçların her birisi kontrol altındadır. Bu ilaçlar, hiçbir şekilde insan sağlığını tehdit etmez. Hiçbir üretici insan sağlığına zararlı ilaç kullanmamıştır. Hiçbir zirai ilaç, ecza deposunda satılmaz. Böyle bir uygulama yoktur. Bu şekilde yapılan haberler tamamen asılsızdır. Burada ciddi anlamda çiftçilerin ekmeğiyle oynanıyor. Biz buna kesinlikle izin veremeyiz. Bunlar tamamen sebze fiyatlarının düşürülmesine yönelik haberler” dedi.

 

HİÇBİR ÜRÜNE ŞIRINGA

İLE İLAÇ VERİLMEZ

Tarım sektöründe hiçbir şekilde, hiçbir ürüne şırınga ile ilaç verilemeyeceğini, böyle bir metot da olmadığını vurgulayan Şahin, “Ülkemizde kullanılan ilaçlar ve gübreler kesinlikle kontrollü şekilde ziraat mühendislerinin reçetelerinden çıkarak, ilaç bayilerinin kontrolünde veriliyor. Kesinlikle insan sağlığına zararlı bir durum yok. Böyle bir olay da yaşanmadı. Zehirlenme yaşanmadı.  ATV Ana Haber’de çıkan bu tip yalan yanlış haberlerden dolayı tüm üretici mağdur olmuştur. Yapılan bu algı operasyonu bizi son derece üzmüş ve kırmıştır. Hiçbir şekilde hiçbir ürüne şırınga ile ilaç verilmez. Böyle bir uygulama, böyle bir metot yok. Bunların hepsi yalandır. ‘Eczaneden ilaç alınıyor’ diyor böyle bir durum da yok. Bu şekilde yalan yanlış haberlerle yargısız infaz yapılıyor” diye konuştu.

 

BUGÜN TOPLANTI DÜZENLENECEK

Vural Şahin, konuyla ilgili bugün saat 14.00’te Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ve Antalya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan’ı katılacağı bir basın açıklaması yapacaklarını da sözlerine ekledi. Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim