Antalya’da 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar davasında savcının beraat talebi kızdırdı.  Duruşmayı izleyen Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan, pek çok cinsel istismar davasında sanıkların tutuksuz yargılandığını, bunun da çocukların psikolojisini olumsuz etkilediğini söyledi.

5 yaşındaki kız çocuğuna istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan 46 yaşındaki apartman yöneticisi S.S.Y., hakkında açılan davanın 2’inci duruşması dün Antalya Adliyesi 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dava sonrası adliye önünde basın açıklaması yapan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği ( UCİM) Kurucusu ve Genel Başkanı Saadet Özkan, mahkemelerin çocuklardan gelen adli tıp raporlarının dikkate alması gerektiğine dikkat çekerek, ‘’Antalya’da bu tür davlarda mahkeme tarafından tutukluk verilmiyor. Savcı sanığın beraatı yönünde karar verdi. Biz daha önce de 6 kız öğrencinin cinsel istismar davasında 82 yıl almasını sağlamıştık. Mücadelemizi verelim Antalya’daki çocukların sesi olalım” dedi. Mahkemeye CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Omca Coşarcan Kaya, CHP Muratpaşa ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya, sivil toplum kuruluşları(STK) temsilcileri ve kadın toplulukları katıldı.

 

ANTALYA’DAKİ TÜM DAVALARA GELECEĞİZ

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği ( UCİM) Kurucusu ve Genel Başkanı Saadet Özkan,  Antalya’da mahkemelerde bu tür davalarda tutukluluk çıkmadığını belirterek, ‘’Bunu hep birlikle sorgulayalım ne olduğunu öğrenelim. Çocuklar tutuksuz yargılamalarda kendilerin güvende hissetmiyorlar. Bunu bu tür davalarda görmekteyiz. Anneler, çocuklar acı çekiyor. Hep birlikte ses olaylım adli tıp raporlarına bakalım artık isyan ediyorum. O raporları görelim. Artık çocukların sesini duyun. Çocuklar bizim vatanımız. Biz vatanımıza sahip çıkmak zorundayız. Çocuklarına sahip çıkan ülkelerin geleceği aydınlıktır. Hep birlikte bunu çözmek zorundayız. Antalya’daki bütün istismar davalarına geleceğiz” diye konuştu.

 

ADALETİN SAĞLANMASINI İSTİYORUZ

“Ülkemizin neresinde olursa olsun bize gelen ihbarları değerlendirip her çocuk için mücadele edeceğiz” diyen Özkan, ‘’ Sivil toplum kuruluşları olarak, bu tip olaylara haklı tepkimizin yanında, devletin ilgili kurumlarının ve siyasilerin de ivedilikle sivil toplum, akademi ve alanında uzman kişilerle istişare ederek, teknik takipten anayasal düzenlemelere kadar yapıcı, onarıcı ve koruyucu politikaları geliştirmelerini beklemekteyiz. Bu doğrultuda hiç vakit kaybedilsin istemiyoruz. Avrupa Konseyi Çocuğun Cinsel Sömürü ve istismardan korunması,  İstanbul Sözleşmesi, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi ve diğer uluslar arası sözleşmeler ışığında çocuk koruma kanunu gereği de Anayasa ve yasalarla değişiklik yapılmasını talep ediyoruz. Bugün duruşması yapılan istismarcının en ağır cezayı almasını, bu cezanın gelecekteki olayların önünü almak için bir emsal olmasını ve adaletin sağlanmasını beklemekteyiz. Çocuklarımızın bedenlerine uzanan kirli ellere ‘Artık Yeter’ diyoruz. Toplumsal ahlaki ve manevi değerlerimizin bu gibi kötü zihniyetlerin gölgesinde yıpranmasına izin vermemek için; burada olmayı çocukların ve ailelerin yanında durmayı kendimize görev olarak addediyoruz’’dedi. DENİZ TOPKAYA 

Editör: TE Bilisim