Mecliste Balbey Mahallesi’nde yaşanan kentsel dönüşüm tartışma konusu oldu. Başkan Türel, Balbey’de kimseye baskı yapılmasının söz konusu olmadığını kaydederek, “Manipülatif girişimlere ve provokasyonlara Balbey’den ekmek çıkmaz” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Meclisi, Başkan Menderes Türel Başkanlığında toplandı. 168 gündem maddesiyle toplanan mecliste 55 madde görüşüldü.

 

Mecliste en dikkat çekici konulardan biri de çok tartışılan cami altı ticaret konusu oldu. Daha önce hem Kepez hem de Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedilen Kültür Mahallesi’ndeki cami altına, planlama yapılmadan inşa edilen kafeye dün meclis AKP ve MHP oylarıyla onay verdi. Kepez İlçe Müftülüğü’nün açtığı dava sonrası gerçekleşen plan tadilatına CHP ret verdi.

 

MANİPÜLASYON VAR

Mecliste Balbey Mahallesi’nde yaşanan kentsel dönüşüm de tartışma konusu oldu. CHP’li bir üyenin Balbey’de yaşananlarla ilgili gündem dışı bilgi istemesi üzerine konuşan Başkan Menderes Türel, ‘Balbey’i Antalya’nın ikinci Kaleiçi’si olacak’ diye büyük bir iddiayla geleceğe hazırladıklarını söyledi. Akdeniz GERÇEK’te gündeme taşınan iddialar üzerine açıklama yapan Başkan Türel, bölgede açtıkları ofisle hak sahiplerinin hepsiyle temas halinde olduklarını belirterek, kimseye baskı yapılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını kaydetti. Türel şöyle konuştu: “Bölge halkıyla olan görüşmeleri arkadaşlarımız yürütüyorlar. Bende önümüzdeki süreçte kendileriyle görüşeceğim ve bütün bilgilendirmeleri yapacağım. Maalesef böylesine kritik ortamlarda bizim projelerimizin başarıya ulaşmasını istemeyen bazı çevreler hep bilgi kirliliği oluşturmak suretiyle manipülasyon yolunu tercih ediyorlar. Ama biz gidip niyetimizi onlarla paylaştığımızda meselenin gayen net bir şekilde anlaşıldığı ortada.”

 

BALBEY’DEN EKMEK ÇIKMAZ

“Dolayısıyla biz oradaki hak sahipleriyle zaten bir araya geleceğiz. Onların meselelerini onlarla konuşacağız. Biz bunun benzerlerini Kepez Altı -Santral’de de bir takım provokatif girişimler olarak görmüştük. Ama biz oraya gidip yaşananları vatandaşlarımıza anlattığımız da 3200 hak sahibinden sadece ikisi imzalamamış. O da belki yurt dışında olduğundan ötürü imzalayamadı. Yani yüzde 100 mutabakatla Kepez Altı -Santral’de biz vatandaşımızın rızasıyla bir kentsel dönüşüm projesini gerçekleştiriyoruz. Burada da hiç kimse merak etmesin. Manipülatif girişimlere ve provokasyonlara Balbey’den ekmek çıkmaz. Kimse bunlara niyetlenmesin.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim