İYİ Parti İl Başkanı Nizamettin Sağır, seçime katılamayacaklarına yönelik iddiaların algı yaratmak için çıkarıldığını söyledi. Sağır, İYİ Parti’nin Milliyetçi Hareket Partililerin ve Türk Milletçilerinin yeni yuvası olduğunu da belirterek, “Allahtan İYİ parti kuruldu da, Türk Milliyetçileri ne Recep Tayyip Erdoğan’a ne de Cumhuriyet Halk Partisi’ne mecbur kalmadı” dedi.


İYİ Parti İl Başkanı Nizamettin Sağır, seçime katılamayacaklarına yönelik iddialar ve MHP ilçe örgütlerinde yaşanan toplu istifalarla ilgili Akdeniz GERÇEK’e konuştu. İddiaların algı yaratmak için çıkarıldığını kaydeden Sağır, böyle bir durumun demokrasiye vurulacak en büyük darbe olacağını söyledi.

 

İYİ PARTİ SEÇİMLERE GİRECEKTİR

Sağır, konuyla ilgili İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamaları olduğunu hatırlatarak, “İYİ Parti’nin kurulamayacağını da birileri söylemişti. ‘Bu partiyi kurdurmayız’ dediler ama kuruldu. Yasanın aradığı bütün şartları da yerine getirdi. Ama halen daha ‘İYİ Parti seçimlere sokulmayacak’ diye bir algı yaratma derdindeler. Partimizin kuruluşunda söylediğimiz gibi, ‘kurulamayacak’ denmişti, kuruldu, şimdi de ‘seçimlere girecek’ diyoruz, girecek inşallah. Türkiye bir hukuk devletiyse, kanunun aradığı şartlara uygun şeyleri yerine getirdikten sonra seçimlere girmesinin engellenmesi zaten demokrasiye vurulacak çok büyük bir darbedir. Türkiye böyle bir darbeyi kaldıramaz” dedi.

 

DEMOKRASİ TALEP EDEN KADROLAR

Sağır, son dönemde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ilçe örgütlerinde yaşanan toplu istifalarla ilgili de görüşlerini açıkladı. Sağır, şöyle konuştu: “Yaşanan istifalarda İYİ Parti’nin etkisinin olduğu doğrudur ve olmaması da mümkün değildir. İYİ Parti’yi oluşturan kaynak, öncelikle Milliyetçi Hareket Partisi’nde ki liderlik yarışından dolayı Genel Merkez’e bayrak açan demokrasi talep eden kadrolardı. O kadrolar talebini Milliyetçi Hareket Partisi’nde karşılayamayınca İYİ Parti’nin kuruluşunun nüvesini ve ana eksenini oluşturdular. Doğal olarak da şuanda İYİ Parti’de arkadaşlarımız.”

 

İYİ PARTİ’YE BEKLİYORUZ

“Allahtan İYİ Parti kurulmuş. Eğer İYİ Parti kurulmamış olsaymış, Milliyetçi Hareket Partililerin ya da Türk Milletçilerinin siyaset yapacağı hiçbir yer kalmamış olacakmış. Ya Recep Tayyip Erdoğan’a mecbur kalacaktı Türk Milletçileri ya da Cumhuriyet Halk Partisi’ne mecbur kalacaktı. Allahtan İYİ Parti kurulmuşta, Türk Milliyetçilerine bir kapı, bir yuva oluşmuş. Onun için bütün Türk Milliyetçilerini İYİ Parti’ye bekliyoruz.“ Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim