Genel Merkez yerleşkesi Antalya’da yer alan “Sosyoloji Meslek Mensupları Derneği” Faaliyetlerine Başladı.

Dernek kuruluşu, misyonu ve vizyonu ile ilgili açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Samet Beyaz şunları söyledi: Derneğimizin öncelikli hedef kitlesi ülkemizde hatırı sayılır bir rakama ulaşmış olan işsiz meslektaşlarımızdır. Ancak, bizler Sosyologlar olarak, içerisinde yaşadığımız toplumumuzun her bireyinin derdini, sorununu kendimize dert edinmeyi asli vazifemiz olarak görmekteyiz. Bir toplum bilimcinin bunun aksini düşünmemesi gerektiği kanaatini taşıyoruz.

Derneğimizin kuruluş amaç ve gayesi öncelikli olarak meslektaşlarımızın, beraberinde ise tüm Ön Lisans ve Lisans programlarında öğrenimine devam eden ya da mezun arkadaşlarımızın da istihdam sorunlarının çözüme kavuşması için ilgili Bakanlıklar düzeyinde çalışmalar yapmaktır. Dernek tüzüğümüzün faaliyet alanı başlığı altında da belirttiğimiz gibi, amacımız "Ülkemizdeki Üniversitelerin ve Türkiye Yükseköğretim Kurumu tarafından denklik verilen yurt dışındaki Üniversitelerin başta Sosyoloji Bölümleri olmak üzere Yükseköğretim Kurumuna bağlı eğitim öğretim kurumlarının tamamında ve tüm bölümlerinde tahsiline devam eden veya mezun olan bireylerin, mesleki, ekonomik, sosyal, kültürel sorunlarıyla ilgilenmek; anayasal ve demokratik haklarını koruyup geliştirmek; meslektaşlarımız arasında ve yine meslektaşlarımız aracılığıyla birlik, dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak, toplumsal sorunlara karşı duyarlılığı arttıracak bir donanımın ve uzmanlık alanlarında nitelikli bilgi üretmelerinin olanaklarını sağlamaktır."

Beyaz, sözlerine şöyle devam etti: Bizler ülkemizde Ön Lisans ve Lisans öğrenimini tamamlamış milyonların sesi olmak, meslektaşlarımızla beraber tüm meslek mensuplarının da hak ettiği itibarı kazanması için hukuk çerçevesinde mücadele etmek maksadıyla derneğimizi kurduk. Pek çok illerimizde teşkilatlanma çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Şu gerçeğin unutulmaması lazım; sosyal medya twitter gibi siteler üstünden yapılan etkinliklerin hiçbir resmi geçerliliği yoktur. Oysa bizim bir tüzel kişiliğimiz var ve tüzel kişiliğimiz ile tüm Bakanlıklarımız ile resmi görüşmeler yapabiliriz. Ancak bunun için de desteğe ihtiyacımız var. Bir Sivil Toplum Kuruluşunun devletin ilgili kurumları karşısındaki taleplerinin dikkate alınması, resmi üye sayısı ile direk ve doğru orantılıdır. Bu bağlamda Üniversite öğrenimini tamamlamış ülkemiz bireylerinin derneğimize resmi üyeliğini gerçekleştirerek somut desteğini beklemekteyiz.

Kısa adıyla “SOMEDER” Yönetim Kurulu Başkanı Beyaz, “Sosyoloji programı dışında diğer tüm Ön Lisans ve Lisans programlarında öğrenimine devam eden ya da mezun arkadaşlarımız derneğimize üye olma hakkına sahiptir. Ülkemizde eşi ve emsali görülmemiş bir dayanışmanın temellerini beraber, elele ve gönül gönüle atacağız. İnandık, inanıyoruz ve inanacağız” diyerek sözlerine son verdi.

Editör: TE Bilisim