Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya’nın Akdeniz’e uzanan en uç noktası Bababurnu’nda yeniden düzenleyerek hizmete açtığı Ziya Gökalp ve kentin en güzel manzarasına sahip Erdal İnönü Kent Parkları kent yaşamına yeni bir renk kattı. Parklarda bulunan Muratpaşa Belediyesi Sosyal Tesisleri, menü kalitesi ve uygun fiyatlarıyla müdavimlerini oluşturdu.

 

Muratpaşa Belediyesi, 2017’de falez kıyı bandında yaklaşık 60 dönümlük iki alanda iki önemli kent parkı çalışmasını tamamlayarak hizmete açtı. Muratpaşa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre falezlerden Akdeniz’e ve tüm heybetiyle Beydağları’na Antalya’nın doyumsuz manzarasını sunan Erdal İnönü Kent Parkı, Aralık 2012’de yıkılan eski aquaparkın bulunduğu alana yapıldı. Sergi alanları, bistro - kafeleri ve mavi bayraklı plajıyla, herkesin kendine ait bir şey bulabileceği yepyeni bir yaşam alanı olarak düzenlenen park, Haziran ayında törenle hizmete girdi.

İçinde Muratpaşa Belediyesi Evlendirme Memurluğu’nun ek hizmet biriminin de bulunduğu park, belediyenin sunduğu uygun fiyatlı büfe hizmetleriyle de kent sakinlerini yeni buluşma mekanı haline geldi. İsteyen kapalı alanı da bulunan kafede, isteyen minderlerle çimenlerde ya da evinde hazırladıklarıyla masalı banklarda kış mevsiminde insanın içini ısıtan Akdeniz güneşinin tadını çıkartıyor.

BAŞKAN UYSAL’A TEŞEKKÜR

Parka eşiyle birlikte gelen Yaşar Mutlu, “Muratpaşa Belediyesi’nin oluşturduğu bu güzellik bizi çok mutlu ediyor” dedi. Bu imkanı sunduğu için Belediye Başkanı Ümit Uysal’a teşekkür ededen Mutlu, “Burası Antalya’nın en güzide yerlerinden bir tanesi. Başka kullanımlar olduğu için eskiden gelme şansımız yoktu. Herkese Muratpaşa’ya gelmelerini tavsiye ediyorum. Muratpaşa, dünya kenti olan Antalyamızda farklı bir ilçe” diye konuştu. Parkta ailesiyle piknik yapan Arzu Küçükoğlu ise “Samimiyetle söylüyorum en sevdiğimiz park burası. Sürekli gelip gidiyoruz, çok da memnunuz” dedi.

ZİYA GÖKALP KENT PARKI’NA TAM NOT

Muratpaşa Belediyesi’nin yıl içinde hizmete açtığı parklardan bir diğeri ise yıllarca belli çevrelerin işgalinde olan 35 bin 500 metrekarelik alana sahip Ziya Gökalp Kent Parkı. Açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gerçekleştirilen park, kent sakinlerinin özgürce kullanabildikleri bir yaşam alanı oldu.

Antalya’nın Akdeniz’e uzanan en uç noktasında park Sosyal tesisleriyle de dikkat çekiyor. Parka aile dostlarını getiren Ahmet Engin, düşüncelerini “Belediye Başkanı Ümit Uysal’a sayesinde çok güzel bir park ortaya çıktı. Yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde anlattı. Engin’in Almanya’dan gelen konuğu Feridun Dağdelen ise parkı çok beğendiğini söyledi. Ailesiyle birlikte parkta 5 çayı için biraraya gelen Fatma Ergen ise “Başkanımızdan Allah razı olsun, çok çok teşekkür ediyoruz” dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim