'Basın Buluşmaları' kapsamında Manavgat’ta gazetecilerle bir araya gelen Sözen, tekrar başkanlığa aday olup olmayacağı konusunda gizemli konuştu: Benden önceki iki belediye başkanı ciddi sağlık sorunları yaşıyor. Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim; spor yapan bir insan 4-5 dönem Manavgat Belediye Başkanlığı yapabilir.”

 

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 'Basın Buluşmaları' kapsamında gazetecilerle bir araya geldi.

Sözen, toplantı öncesi ilçe için çok önemli olan Manavgat Irmağı kenarını gazetecilerle birlikte gezdi. Sözen burada yaptığı açıklamada, Irmağın iki yakasını modern yaya köprüleriyle birleştirdiklerini, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla da bölgenin çehresini değiştirdiklerini kaydetti.

 

SİYASETEN KORKMADAN ADIMLAR ATTIK

İlçeye kazandırdıkları Atatürk Kültür Merkezi'nde projelerini anlatan Başkan Sözen, “İyi yol arkadaşlarım olduğu için kendini şanslı bir belediye başkanı olarak görüyorum. Bu arkadaşlarımızla birlikte eksikliklerimizi tespit ettik, bu eksiklerin giderilmesi için kentin bütün dinamikleri ile ortak bir duruşla mesafe kat ettik. Türkiye'nin en başarılı belediyelerinden biriyiz. 'Manavgat'ta değişim' diye yola çıktık. Yaşamaktan keyif alınan bir kent kararı aldık. Siyaseten korkmadan adımlar attık" dedi.

 

GERÇEK SİDE ORTAYA ÇIKACAK

Antik Side'nin korunması gereken çok özel bir alan olduğunu anlatan Sözen, "Antik Side'de iki etap olarak kentsel tasarım projesi hazırladık. Birinci etabı bitirdik. İkinci etaba başladık. Kentin içindeki bütün sokak taşlarını yeniledik. Side'ye has dokuyu bozmadan ve artı değer katacak çalışmalar yapıldı. Ciddi yıkımlar yapıyoruz, 100'e yakın iş yerini yıktık. Gerçek Side'yi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Hiçbir güvenlik kuvvetine ihtiyaç duymadan, mülkiyet sahipleri ile çay içerek, rantın büyük olduğu bir yerde yıkım yaptık. O yüzden esnaf ve mülk sahiplerine teşekkür ediyorum. Side Yarım Adası'nın etrafını açtık. Araç girişlerine kısıtlama getirdik. 3 bin aracın giriş kartı vardı, şimdi sadece 60 aracın giriş kartı var" diye konuştu.

 

“ADAYIM” DEMEDİ AMA..

Başkan Sözen, Side gezisi sırasında Akdeniz Gerçek muhabirine yaptığı açıklamada Manavgat Belediye başkanlığına tekrar aday olup olmayacağı konusunda açıklamalarda bulundu. Manavgat Belediyesi’nin hizmetlerini anlattığı toplantıda bir gazetecinin sorusu üzerine yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını kaydeden Sözen, “Ben aday olup olmayacağım konusunda bir açıklama yapmadım.  Bu konuları konuşmak için henüz çok erken. Manavgat belediye başkanlığının çok zor bir görev olduğunu bilinci içerisindeyim. Çünkü benden önceki iki belediye başkanı ciddi sağlık sorunları yaşıyor. Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim; spor yapan bir insan 4-5 dönem Manavgat Belediye Başkanlığı yapabilir” diye konuştu.

 

SPORTMEN SÖZEN

Bilindiği gibi Başkan Sözen özellikle adrenalini yüksek sporlara olan ilgisiyle dikkat çekiyor. Profesyonel düzeyde motor kullanan ve iyi bir dalgıç olan Sözen, aynı zamanda yamaç paraşütü sporuyla da yakından ilgileniyor. Fit görüntüsü ve spor giyimiyle dikkat çeken Sözen’in önümüzdeki dönemde de CHP’nin Manavgat Belediye Başkanı adayı olması bekleniyor. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim