CHP İl Kadın Kolları 13'üncü olağan kongresi cumartesi günü Konyaaltı Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Nilüfer Deveci, tek aday olarak girdiği kongreyi kazanarak yeniden başkan seçildi


Kongreye CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Parti Meclisi Üyesi, Antalya Milletvekili Devrim Kök, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk, CHP Serik İlçe Başkanı Abdullah Akbaba, CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Takavut, CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar, CHP Kumluca İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner, CHP Korkuteli İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır, CHP Muratpaşa ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya, ilçe kadın kolları başkanları, ve partililer katıldı.

ÇALIŞMAYACAK KADINLAR ADAY OLMASIN

CHP İl Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Antalya'nın kadın örgütleri anlamında güçlü bir olduğunu belirterek Antalyalı kadınlara teşekkür etti. Antalya CHP'li kadın örgütlerinin kendisine söz verdiğini ifade eden Köse,'' 2019 yerel seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilçe belediyelerini alacağız. İnanırsak başaramayacağımız hiçbir şey yok. Ben inanıyorum ki 2019 yılında emek kazanacak. Ülkemizin kadınların birliğine ve beraberliğine ihtiyacı var. İlkeli siyaset yapacak olan kadınlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Önümüzdeki seçimlerde çalışacak kadınlarımız aday olsunlar çalışmayacakla aday olmasınlar''dedi.

KURUTULUŞ MÜCADELESİNİ YENİDEN VERECEĞİZ

CHP İl Kadın Kolları 13'üncü Olağan Kongresi’nde konuşan mevcut başkan Nilüfer Deveci göreve geldikleri günden beri yaptığı çalışmaları anlattı. 2019'da seçimleri CHP'nin alacağını söyleyen Deveci,'' Biz kararlıyız, inançlıyız başaracağız. Hep birlikte başaracağız. Birlikten kuvvet doğar. Kimseyi ayrıştırmadan, herkesin inancına saygı duyarak, bu birlikteliği sağlamak zorundayız. Biz Cumhuriyet'in kuruluşundan önce Kurtuluş Savaşı'nda vardık. Bundan sonra verdiğimiz Kurtuluş Savaşı mücadelesini yeniden vereceğiz. Ülkemizi dinci, ırkçı anlayışa teslim etmeyeceğiz. CHP İlçe Kadın Kolları başkanlarına emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 2019'da AKP inancını bitirmeye hazır olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum'' dedi.

KADINLAR SİYASETTE DAHA ÇOK YER ALMALI

CHP Muratpaşa ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya kongrede yaptığı konuşmada, “Olağan il kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Geldiğimiz süreç içerisinde konuşmacılarımız zaman zaman kadının önemine değindi. Ama seçilmiş bir kadın Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934 yılında dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinden önce bize verdiği bu hakkı kullanan bir kadın olarak önce örgütüme sonra CHP'li üyelerime minnet borcumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Geldiğimiz süreç içerisinde maalesef ki bu hakkı ne kadar kullanabildiğimiz ortadadır. Bugün kadınlarımız ve gençlerimiz siyaset mutfağının en önemli yerinde sahalarda ev ev, kapı kapı çalışırken gece yarılarına kadar emek verirken maalesef seçilmiş ve atanmış kadrolara bir bakın. Kadın ve gençlik kollarının dışında kaç tane kadın ya da genç belediye başkanı, ilçe başkanı, milletvekili, meclis üyesi var? 19 İlçe içerisinde bir tek kadın ilçe başkanımız Sayın Aliye Coşar Başkanımızı tebrik ediyorum. Elimizden gelen ne varsa da başkanımızın emrindeyiz. Aliye Başkanlar, gençlerimiz çoğalmalı. Bunun için de bir şeyler yapmak gerekiyor'' dedi.

KOTA YÜZDE 50 OLMALI

Cinsiyet kotasının yüzde 50'ye çıkarılması gerektiğine değinen Başkaya,'' Bir yıl önce tüzüğümüzde yapılması gereken değişiklere ilişkin bir toplantı yapmıştık. İlçe başkanlarımız, partililerimiz hepimiz oradaydık. O gün de kürsüye çıkıp bazı görüşlerimi ifade etmiştim. Üzerinden geçen süre içerisinde maalesef birşey yapamadık. Çünkü ülkenin gündemi çok sıcak. Her an değişiklikler, 15 Temmuz, 16 Nisan Referandum, başka öncelikler nedeniyle bu konuya eğilemedik. Cinsiyet kotası yüzde 33 olarak tüzüğümüzde yer almasına karşın tüzüğümüzde açıklıklar var. Nedir o açıklıklar? Bugün hangi il ya da ilçe kongrelerinde kotaya uyan yani 33 cinsiyet kotası ve yüzde 10 gençlik kotasına uyan bir liste yapıldı? Ben hatırlamıyorum. Bunun düzeltilmesi gerekiyor. Ama bir tüzük değişikliği gerçekleşmediği için yapılamıyor. Temennimiz en kısa sürede gerçekleşebilmesi. 5 Aralık'ta Genel Başkanımız Fatma Köse'nin öncülüğünde gerçekleşen kadın buluşmasında eşitlik ve adalet buluşmasında çok güzel konuşmalar cereyan etti. Genel başkanımız söz verdi. Genel Başkan vekillerine cinsiyet kotasının TBMM'ye kanun tasarısı olarak sunulmasını istedi. Ama yüzde 33. Biz yüzde 50 istiyoruz genel başkanım. En az yüzde 50. Toplumun yarısını oluşturan kadınların seçilmiş kadrolarda da yüzde 50 temsil edilmesi gerekiyor'' dedi.

İKTİDARA BİRLİKTE KOŞACAĞIZ

Başkaya sözlerini şu şekilde tamamladı: ''Kısaca Antalya ölçeğini de ifade etmek istiyorum. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 19 ilçesi bulunan 640 km'lik sahil bandından 6360 sayılı yasa sonrasında yapılan düzenlemeyle kırsaldaki oyların da alınması için yapılmıştı bu düzenleme. Maalesef bizim de adaylık sürecinde yaptığımız hatalarımız ve birlikte hareket edemeyişimiz nedeniyle ilimizde teslim ettiğimiz bir makam ama inanıyorum ki 2019 sürecine giderken birlik ve beraberlik içerisinde olursak ve dayanışma ruhumuzu artırırsak şuan ki yereldeki AKP iktidarına muhalefetimizi daha da yükselterek üst noktalara taşırsak. Örneğin iktidar kanalıyla kentimizin sahilleri yağmalanırken orada gerçekleşen eylemlerde CHP olarak daha fazla yer alabilir, kamuoyunda bunları daha fazla aktarabilirsek bu peşkeşlere engel olabilirsek ve mücadelemizi sadece sahalarda değil hukuk, yargı alanında devam ettirip bu projelerin iptalini sağlayabilirsek kentin yüz binlik ve 25 binlik planlarıyla tarım toprakları yağmalanırken buradaki haksızlığı, hukuksuzluğu Aksulu vatandaşlarımızla, Döşemealtılı kardeşlerimizle sahada gidip anlatabilirsek ve adaylık tespitinde halkın kabulünü görmüş CHP'de emek vermiş mücadele etmiş insanları değerlendirebilirsek bizim 2019'u kaybetme gibi bir lüksümüz yok. Ben diyorum ki her şeye rağmen yaratılmaya çalışılan ayrışmaya rağmen CHP'liler bu oyuna gelmeyecek. Bir olacağız beraber olacağız iktidara hep birlikte koşacağız'' şeklinde ifade etti.

NİLÜFER DEVECİ’NİN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ:

Evrim Aktaşlı, Gülüş Büyüksütçü, Gülhan Çağlar, Eşe Çamlıdağ, Neriman Gencay, Ayşe Nar, Elif Öz, Hafize Özgün, Özlem Saday, Emine Tansoy, Emine Yalçın, Mübeccel Yıldırım.

İL KADIN KOLLARI KURULTAY DELEGELERİ

Gürnur Amca, Hatice Demir, Rabia Demir, Nilüfer Deveci, Zekiye Genç, Ayşe Gümüş, Omca Coşarcan Kaya, Nafiye Özdemir, Bediha Sarıoğlu, Dilşat Taş, Şaduman Tığlı, Huriye Tunç, Hülya Tutal, Hülya Yedek.

DENİZ TOPKAYA

 

Editör: TE Bilisim