Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, "Hiç konut sahibi olmayan ya da ilk kez konut sahibi olacaklara 'konut hesabı' projesinde katılımın daha yüksek sayılara çıkması için hükümet tarafından başlatılan yeni model destek fırsatları, inşaat sektörüne can suyu olacak" dedi.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek önceki gün yaptığı açıklamada, Ağustos 2016'da başlatılan 'konut hesabı'na bugüne kadar gösterilen ilginin daha yukarılara çıkarılması için yeni düzenlemeye gidildiğini, 4 yeni model destek çalışmasında konut sahibi olmak isteyenlerin devlet desteğinin artacağını aktardı. Bakan Şimşek, stopaj oranının ineceğini, tapu harcının düşeceğini, düşük faizli kredi imkanı sunulmasının, inşaaat sektörüne 'can suyu' etkisi yapacağını vurguladı.

 

BÜYÜK BİR FIRSAT

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, yaptığı açıklamada bu gelişmenin, konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Deniz Karataş, "Bu düzenlemenin inşaat ve konut sektörünü canlı tutacağını ümit ediyoruz. Yapılan düzenleme adeta can suyu niteliğinde. Hükümetin ve ilgili bakanlıkların yapacağı bir dizi düzenleme ve fırsatlar sayesinde inşaat ve konut alanında güzel gelişmeler yaşanabileceğini ve 2018 yılının 2017'ye göre daha iyi olacağını söylemiştik. Hükümetimiz tarafından vatandaşlarımıza verilecek bu yeni model destekler inanıyorum ki herkesi memnun edecek sonuçlar doğuracaktır" dedi.

 

MEMNUNLUK VEREN GELİŞME

2018'in ilk ayında böyle bir düzenleme ve desteğin verileceği haberinin memnunluk veren bir gelişme olduğunu belirten Karataş, şöyle konuştu: "Hükümetimizin bu ve buna benzer düzenlemelerin, yapması sektörümüzü daima canlı ve güçlü tutacağına inancımız tam. Müteahhitler olarak bu güzel ve olumlu gelişme karşısında 2018 yılında da yatırımlarımızın sürati hiç azalmayacak. Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörü hükümetimiz tarafından desteklenmeye devam ettikçe bu canlılık artarak sürecektir. Öte yandan bankalar ve konut sahibi olmak isteyenler arasında yapılacak yeni düzenlemeler finans hareketi rotasında da canlılık yaşatacaktır. 2018'in düzenlemeler, destekler ve yeni model uygulamalar ile 2017'den daha da iyi geçeceğini düşünüyoruz." Haber Merkezi

 

 

Editör: TE Bilisim