Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu(DEKAP)halkı doğal ve kültürel değerlere sahip çıkmaya davet amacıyla bugün ‘Antalya Hepimizin’ panel ve forumu düzenliyor. DEKAP tarafından etkinlikle ilgili olarak hazırlanan broşürde, “Antalya sahipsiz değildir. Antalya’yı doğacak çocuklarımıza, torunlarımıza, gelecek kuşaklara, doğal haliyle, güzellikleriyle teslim etmek istiyoruz” denildi.

 

ANTALYA HEPİMİZİN PANELİ

Değirmenönü Kültür Merkezi’nde saat 13.00’da başlayacak ve  moderatörlüğünü Yard. Doç. Dr.  Hafize Öztürkmen’ yapacağı etkinlikte Kentleşme ve Çevre Sorunları Uzmanı Prof. Dr. Gülser Öztunalı Kayır, TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Şehir Plancısı Dr. Ümit Özcan, Antalya Kent İzleme Platformu Kurucusu Avukat Mustafa Şahin ve Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu’ndan Mimar Birsen Tanyeri panelist olarak katılacaklar..

YENİ RANT ALANLARINA  HAYIR

Derelerin Kardeşliği Antalya Platformu’nca hazırlanan bröşürde ,”Başta Boğaçayı Projesi olmak üzere Boğaçay havzasının betonlaştırılarak yeni rant alanları yaratılmasına rıza göstermeyeceğiz. Konyaaltı ve Lara sahilleri halkın elinde kalan son sahiller olup, bu plajların Kıyı Kanunu’na  aykırı bir şekilde özelleştirilmesine, kruvaziyer limanı yapılarak betonlaştırılmasına,  SİT alanının talan edilmesine rıza göstermeyeceğiz” denildi.

----------------------------

 

Muratpaşa Belediyesi Değirmenönü Klütür Merkezi, bugün saat 13.00’da  çok önemli bir panel ve foruma ev sahipliği yapacak. Derelerin Kardeşliği Antalya Platformu(DEKAP) tarafından ‘Antalya Hepimizin’ panel ve forumu düzenleniyor.  Halkı Antalya’nın doğal ve kültürel değerlerine sahip çıkmaya davet amacını taşıyan ve moderatörlüğünü Yard. Doç. Dr.  Hafize Öztürkmen’in yapacağı etkinlikte Kentleşme ve Çevre Sorunları Uzmanı Prof. Dr. Gülser Öztunalı Kayır, TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Şehir Plancısı Dr. Ümit Özcan, Antalya Kent İzleme Platformu Kurucusu Avukat Mustafa Şahin ve Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu’ndan Mimar Birsen Tanyeri panelist olarak katılacaklar..

ANTALYA HEPİMİZİN

Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu(DEKAP)tarafından hazırlanan broşürde Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Antalya’da özellikle son on beş yılda kent kimliğini oluşturan değerlerin hızla yitirildiği vurgulandı. Ormanların, kıyıların, milli parkların, akarsuların, tarım arazilerinin yaban hayatını koruma ve geliştirme sahalarının meraların pazarlanarak meta anlayışıyla sermayeye 49 yıllığına peşkeş çekildiği belirtilerek, “Antalya’nın ekolojisinin baştan aşağı geri dönülmez bir şekilde tahrip olmasına neden olacak çılgın projelere seyirci kalmayacağız” denildi..

ANTALYA SERMAYENİN DEĞİLDİR

DEKAP’ın broşüründe “Antalya’yı doğacak çocuklarımıza, torunlarımıza, gelecek kuşaklara, doğal haliyle, güzellikleriyle teslim etmek istiyoruz. Toroslardaki ormanlar, akarsular, sırf daha fazla inşaata malzeme sağlasın diye deşil deşik edilmesin istiyoruz.  Başta Boğaçayı Projesi olmak üzere Boğaçay havzasının betonlaştırılarak yeni rant alanları yaratılmasına rıza göstermeyeceğiz. Konyaaltı ve Lara sahilleri halkın elinde kalan son sahiller olup, bu plajların Kıyı Kanunu’na  aykırı bir şekilde özelleştirilmesine, kruvaziyer limanı yapılarak betonlaştırılmasına  1. derecede SİT alanının talan edilmesine rıza göstermeyeceğiz. Dereler özgür akarak doğaya milyonlarca yıl olduğu gibi can versin istiyoruz. Tarımla geçinen halkın tarımsal faaliyetini sürdürebilmesini, portakal bahçelerini, nar bahçelerini, seraları koruyabilmesini istiyoruz. Antalya’nın kimliğini oluşturan 1. Derecede SİT alanı olan falezlerin önüne beton dolgu yapılmasına asla razı olmayacağız” görüşüne yer verildi. (Vahide YANIK)

 

Editör: TE Bilisim