-Turizmci Zekai Aydın, 2008 yılı rezervasyonlarının çok ciddi anlamda yükseldiğini özellikle haziran ve temmuz ayının ilk yarılarının neredeyse dolduğunu söyledi.

 

Aydın, Türkiye’nin mucize gerçekleştirdiğini de iddia ederek, “İki yıllık krizde kaliteyi düşürmedik. Bizim gerçekleştirdiğimiz bu mucizeyi hiçbir ülke başaramaz” dedi

Turan Prince World Genel Müdürü Zekai Aydın, 2018 sezonuyla ilgili umut veren açıklamalarda bulundu. Akdeniz GERÇEK’e özel açıklamalarda bulunan Aydın özellikle Alman turistlerin Türkiye’ye dönmek için adeta can attıklarını söyledi.

 

ALTERNATİF PAZARLAR YÜKSELİŞTE

Aydın şöyle konuştu: “2 yıl süren krizin ardından çok iyi bir rezervasyon geliyor. Bilhassa alternatif pazarlar olan Doğu Avrupa, Baltık ülkeleri ve Balkanlar çok iyi. Litvanya, Letonya, Arnavutluk, Bosna, Sırbistan ve Estonya’dan çok ciddi bir rezervasyon var. Açıkçası biraz abartılı bir rezervasyon var. Polonya piyasası kötüydü o bile iyi gelmeye başladı. Bu ülkeleri doğal olarak fiyat ve kalitemizle çekiyoruz ama unutulmamalı ki Türkiye gibi başka bir ülke yok. Türkiye gibi destinasyonda yok. Dünya o kadar da büyük değil. Dünya’da başka seçenekte kalmadı. Allah ormanıyla taşıyla toprağıyla sahiliyle öyle güzellikler vermiş ki, Avrupa bundan vazgeçemiyor.”

 

MUCİZEYİ GERÇEKLEŞTİRDİK!

“Dolayısıyla bizim yaptığımız bu mucizeyi hiçbir ülke başaramaz. Ne İspanya, ne Bulgaristan, ne de İtalya bu kadar kaliteli hizmeti bu kadar ucuza veremez. Biz zamanı geldiğinde kazanmasak bile her şeyi veririz. Kriz iki yıl sürmesine rağmen büyük ölçüde kaliteyi düşünmeden bu zamana kadar getirdik. Bunu sağladığımız sürece kimse bizim önümüzde duramaz. Türkiye her zaman baş tacı olacaktır.”

 

MUHTEŞEM REZERVASYONLAR!

Almanya ve Belçika pazarında ciddi bir yükselme olduğunu ancak Hollanda pazarının hala beklemede olduğunu kaydeden Aydın, “Almanya pazarında çok ciddi bir yükselme var. Başta ülkemize çok ciddi miktarda turist getiren Thomas Cook, muhteşem rezervasyonlar alıyor. Haziran ve temmuz ayının ilk yarısı neredeyse dolmuş durumda. Bu ülkemize dönüşün en büyük nedeni geçen yıl gittikleri İspanya ve Yunanistan gibi ülkelerde kendilerine karşı gösterilen davranışları gördüler. İnsana önem vermemeyi gördüler ve bununla birlikte çok yüksek fiyata tatil yaptılar. Paralarının karşılığında bekledikleri iyi hizmeti alamadılar” dedi.

 

HALK, SİYASETÇİLER GİBİ DÜŞÜNMÜYOR

Türkiye’ye gelmek için rezervasyon yaptıran Alman turistin politikacılar gibi düşünmediğini de ileri süren Zekai Aydın, şöyle devam etti: “Ülkeler arasındaki siyasi sürtüşmeler de artık Türkiye’ye gelmek isteyen turistleri çok fazla ilgilendirmemeye başladı. Çünkü halk, siyasetçiler gibi düşünmüyor. Sonuçta insanlar gittikleri yerde, ‘bana iyi davranıyorlar mı?, mutlu muyum?’ diye kendi kendine soruyor ve mutlu olduğunu görüyor. Yani siyasetçilerin sürtüşmelerinin halka yansıtmadığını da görünce, ‘neden Türkiye’ye  gitmeyeyim’ diyor. Bu kadar basit. Alman basını da olumsuz yazacak bir şey bulamayınca piyasa kendiliğinden çıkış yolunu buldu” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim