Antalya’da turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’a MÜSİAD Antalya Şubesi tarafından ‘Helal Turizm’ raporu sunuldu..


Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Antalya programı çerçevesinde  Müstatik Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Antalya yönetimi kurulu üyeleri ile biraraya gelerek toplantı yaptı. Yeni kurulan Uluslararası Helal Turizm Derneği yönetiminin de yer aldığı toplantıya Bakan Kurtulmuş'a 'Helal Turizm’ raporu' sunuldu.

MÜSİAD’dan verilen bilgiye göre,  toplantıda Bakan Kurtulmuş'a Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AKP İl Başkanı Rıza Sümer ile AKP Antalya milletvekilleri eşlik etti. MÜSİAD Antalya Şubesi'nin 2017 yılı Mayıs ayında  yayınladığı 'Helal Turizm Raporu' Bakan Kurtulmuş'a sunuldu. Bakan Kurtulmuş toplantıda yaptığı açıklamada, "Türkiye'de halen helal ve haram tartışmaları ile gündem değiştirmeye çalışanlar var. Ancak dünya buna Helal Turizm adını verdi. Bizde bu konuda gerekli çalışmaları ivedilikle yapacağız" dedi. MÜSİAD Antalya Şubesi Başkanı Kalken ise MÜSİAD olarak ülkenin son yıllarda yaşadığı turizmi etkileyen olaylar sebebiyle Türkiye ekonomisinin çok ciddi darbe aldığını, bu sebeple turizme gerekli yatırımların yapılması gerektiğini söyledi. Kalken, sadece Antalya ekonomisi için değil Türkiye ekonomisi için önemli olduğuna değindi.  Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise Helal Turizm ile alakalı yönetmeliğin bir an önce hazırlanıp dünyaya Türkiye üzerinden yayılması gerektiğini söyledi. (Haber Merkezi)

 

 

Editör: TE Bilisim