CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP’ye körü körüne muhalefet yapmakla suçlayan AKP İl Başkanı Rıza Sümer’e yanıt verdi: “Bilgisayar başında hazırlanan projeleri haraç mezat ihaleye çıkarıp, çalışmalar başladıktan sonra getirip meslek odalarının önüne koymak kamu yararını gözeten bir yönetim anlayışı değildir.”

AKP İl Başkanı Rıza Sümer’in yaptığı açıklamayla CHP’nin körü körüne muhalefet yapmakla suçlamasına CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul’dan yanıt geldi. Kumbul, “AKP’nin vizyonu kıyıları yağmalanmış, halka kapatılıp, ranta açılmış, içme suları kirlenmiş, dünyaca ünlü plajları limanlara dönüştürülmüş, kruvaziyer gemi rotasından çıkarılmış, turizmi bitirilmiş bir Antalya olabilir ama biz buna izin vermeyeceğiz” dedi.

 

ÇILGIN RANT PROJELERİNE KARŞIYIZ

Kumbul’un açıklaması şöyle: “AKP İl Başkanı Rıza Sümer, bugün yaptığı açıklama ile bizleri körü körüne muhalefet yapmakla suçlayarak Antalya’nın marka değerini yükseltecek çılgın projelere karşı çıktığımızı ifade etmiş. Oldukça uzun açıklamasındaki tek doğru cümle, kente faydası olmayan, çılgın rant projelerine karşı olduğumuzdur. Çünkü Antalya’nın ihtiyacı, kentimizin geleceğini karartacak, kente karşı suç niteliği taşıyan çılgın projeler değil, kamu yararı gözeten, kentimizin değerlerini koruyan, Antalya’yı geliştirecek projelerdir. Kamu yöneticiliği rant için değil, halk için yapılır.”

 

RIZA SÜMER BİRAZ OKUMALI

“Sayın Rıza Sümer’e bu tür konuşmalar yapmadan önce biraz okumasını öneriyorum. Siyasi popülizm yapmadan önce Meslek odalarının ortaklaşa yaptıkları açıklamaları, projenin doğaya, çevreye ve Antalya'ya vereceği zararları okusun. Eğer Boğaçayı projesinin çevreye ve Antalya'ya vereceği zararlara ilişkin bilgilerden haberi yoksa ben ona yardımcı olabilir, kendisine bu raporları iletebilirim. Bu proje hayata geçerse, dünyaca ünlü Konyaaltı plajının zaman içerisinde nasıl yok olacağını öğrenebilir. Ayrıca Rıza Sümer eğer okursa, Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in de projeye karşı olduğunu ve projenin yanlışlığına dair görüşlerini öğrenebilir. Mesela Nokta Dergisi’nin son sayısında ‘Türel’in Boğaçayı Projesi Yanlış’ manşetiyle yer alan görüşleri belki Sayın Sümer’in ilgisini çeker.”

 

KAMU YARARI GÖZETİLMELİ

“Eğer Boğaçayı Projesi, Rıza Sümer’in iddia ettiği gibi ‘doğayı ve çevreyi koruyup güzelleştiren, doğal hayatı, kuşları, böcekleri olumsuz yönde etkilemeyecek bir proje’ olsaydı, neden Antalya Meslek Odaları projeye karşı çıkmaktadır? Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu, 23 Kasım 2017 tarihinde düzenlediği bir basın toplantısı ile Boğaçayı Projesinin İleride ortaya çıkabilecek çevresel zararları ve Projenin sakıncaları konusunda bütün kamuoyunun dikkatini çekmiştir. Biz elbette ki her şeyi çok iyi bildiğimizi iddia etmiyoruz. Biz, böyle büyük projeleri konuyu en iyi bilenlerle istişare ederek hazırlanması gerektiğini söylüyoruz. Bilgisayar başında hazırlanan projeleri haraç mezat ihaleye çıkarıp, çalışmalar başladıktan sonra getirip meslek odalarının önüne koymak kamu yararını gözeten bir yönetim anlayışı değildir.”

 

İZİN VERMEYECEĞİZ

“Anayasa ve 3621 sayılı kıyı kanununa aykırı olarak, kamu yararını hiçe sayarak, kıyı ve doğal yapıyı bozarak, kentin içme sularını kirletecek, Konyaaltı sahilimizin 2.5 kilometrelik bir bölümünü gasp edecek, halkın çıkarlarına değil, rantın çıkarlarına hizmet eden Boğa Çayı ve Konyaaltı marina projelerine karşıyız, karşı olmaya da devam edeceğiz. AKP’nin vizyonu kıyıları yağmalanmış, halka kapatılıp, ranta açılmış, içme suları kirlenmiş, dünyaca ünlü plajları limanlara dönüştürülmüş, kruvaziyer gemi rotasından çıkarılmış, turizmi bitirilmiş bir Antalya olabilir, ama biz buna izin vermeyeceğiz.” Haber Merkezi

 

Editör: TE Bilisim