CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, yaptığı yazılı açıklamada Menderes Türel’i ‘Tabelacı Başkan’ sözleriyle eleştirdi.

 

-----------

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin’in “Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı, nam-ı diğer tabelaci başkan, yine Antalya’mıza ilişkin bir tabela projesini ortaya attı” diye  başlayan açıklaması şöyle: “Bu proje kapsamında bugün halkımızın özgür ve ücretsiz kullanımında bulunan Lara Birlik Plajı’na Kruvaziyer Liman yapılacağını ilan etti. Öyle anlaşılıyor ki, tabelaci başkanın hizmet etmek deyince aklına beton dökmek geliyor. Oysa bazen en büyük hizmetin, şehrin doğal güzelliklerini çocuklarımıza miras bırakmak üzere korunması olduğunu bilemiyor. Tabelacıdan Antalyalıların merakla beklediği bu sorularımızın yanıtlarını bekliyoruz!

Proje bedeliniz önce 905 milyon TL olarak açıklanmışken, fizibilite raporunda 815 milyon TL olarak gösterilmiştir. Proje bedeliniz tam olarak ne kadardır? Bu iki bedel arasındaki fark neden kaynaklanmaktadır?Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinde 16 Eylül 2017 tarihinde yayınlanan haberde projenin ihaleye hazır halde olduğu bilgisi verilmektedir. Bu durumda projeye ilişkin ÇED raporu hazır anlamına gelmektedir. Bu proje için saygın firmalar ile görüşmeler yapıldığı belirtilmektedir. Antalya Port Akdeniz firması ile görüşmeler yapılmış mıdır? Antalya Port Akdeniz mevcut limanda hali hazırda hangi kapasite ile çalışmaktadır? Antalya limanı yetmediğinden değil de, yapılan görüşmeler neticesinde sipariş üzerine mi bu proje hazırlanmıştır?Haberde Lara plajından bir santim bile kayıp olmayacağını beyan etmişsiniz. Biz Sakarya Karasu’da inşa edilen limanda yaşananları yakından biliyor ve takip ediyoruz. Siz, Lara plajı ile benzer doğal özelliklere sahip Karasu limanında yaşanan sorunları biliyor musunuz? Sizin hazırladığınız liman projesi için yapılan modellemede ; 15 yıl içinde, sahil bandında, 1,5 kilometre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde çekilme yaşanacağı görülmüş müdür?” Haber Merkezi

 

 

Editör: TE Bilisim