Hükümetin memur maaşlarına yapılan yüzde 4’lük zamma tepki gösteren BES Antalya Şube Başkanı Devrim Mol,’’ İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücret, güvenceli iş güvenli bir gelecek için ek zam istiyoruz’’dedi.

Büro Emekçileri Sendikası(BES) Antalya Şube Başkanı Devrim Mol,’’ Memur-Sen ve hükümet arasında imzalanan satış sözleşmesinin sonuçlarından olan ve kamu emekçilerinin daha da yoksullaşmasına neden yüzde 4 lük zamları bordrolarımızda gördük. Kamu emekçilerinin iş yerine gitmek için katlandığı yol parasını ya da iş yerinde yediği öğlen yemeği maliyetini bile karşılamaktan uzak maaş artışları kamu emekçilerine kazanım diye yutturulmaya çalışılmaktadır. Mevcut tablo kamu emekçilerinin yüzde 99’unun yoksulluk sınırı altında maaş aldığını göstermekle birlikte en düşük memur maaşının 2 bin 800 TL olması maaşların açlık sınırı rakamlarına doğru yaklaştığını göstermektedir” dedi.

EK ZAM TALEP EDİYORUZ!

Devrim Mol,şunları söyledi : “Üç dönemdir AKP ile yandaş Memur Sen arasında imzalanan satış sözleşmelerinin kamu emekçilerine getirisinden çok götürüsü olmuştur. İmza altına alınan buçuklu zamlar, kamu emekçilerinin beklentilerini karşılamak bir yana, sadece 2017 kayıplarını dahi karşılamaktan uzaktır. Bu nedenle biz emekçiler ek zam talep ediyoruz. Öncelikle büyümede yakalanan yüzde 11’lik oran üzerinden dünya birincisi olduk güzellemesi yapan siyasi iktidar, bu büyümeden emekçilerin payını vermelidir. Kamuda en düşük maaş yoksulluk rakamı olan 5 bin 238,00 TL seviyesine getirilmelidir.  BES olarak bir kez daha söylüyoruz.  Satış sözleşmelerini kabul etmiyoruz. İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücret, güvenceli iş güvenli bir gelecek istiyoruz’’  DENİZ TOPKAYA

 

 

 

Editör: TE Bilisim