Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, Antalya’nın sahilleri konusunda hiçbir kurum ile kavga etmek istemediklerini ancak gerçeğin ortaya çıkması içinde kamuoyunu bilgilendirmeyi sürdüreceklerini söyledi.

 

Çavdar, Akdeniz GERÇEK’e yaptığı özel açıklamada, Eşgüdüm olarak Boğaçayı ile ilgili açıklama yaptıktan sonra Lara’da yapılması planlanan kruvaziyer limanla ilgili de bir bilgilendirme gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, şöyle konuştu: “ Bilimsel kurulun içinde bulunan odalarımızın görüşlerini toparlayarak bunu kamuoyu ve basınla paylaştık. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de bu açıklamalardan sonra Eşgüdüm Kurulu’nun bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğuna yönelik bir beyanatta bulundu. Dolayısıyla biz Eşgüdüm Kurulu olarak en son yaptığımız toplantıda bunlara yanıt verip işi ‘Kayıkçı Kavgası’na dönüştürmek istemiyoruz. Oda başkanları ve odalar bu konuyla ilgili detaylı bir hazırlık yapıyor. Bunu hafta içinde kamuoyuyla paylaşacağız.”

 

KAFA KARIŞIKLIĞI VAR

“Bizim derdimiz kavga etmek değil” diyen Çavdar açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Burada bir yanlış varsa ki öyle olduğu gözüküyor. Bunun yanında çok ciddi bir kafa karışıklığı var. Örneğin Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yayınladığı bir Portakal adında bir dergi var. Menderes Bey, bu dergide yaptıklarını ve yapacaklarını anlatıyor. Bu dergideki kruvaziyer limanının fotoğrafı ile basında yer alan fotoğraflar çok farklı. Bu bile aslında bu projenin hangi temelde yapılacağı, hangi projenin uygulanacağı konusunda görselinde bile sıkıntı var. Basında yer alanlara bakıyoruz biz farklı, o dergideki görsel de farklı.”

 

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini kaydeden Çavdar, “Biz ÇED raporu ile ilgili bir eleştiri getirmiştik ve bu tepki görmüştü. Biz araştırdık ve belediyenin yaptığı bilgilendirmenin 17 Nisan 2017’de, yani referandumdan sonraki gün olduğunu gördük. Kim katılmış, ne zaman katılmış, kimlere bilgi verilmiş. Dostlar alışverişte görsün diye yapılmışsa tamam. Toplumun tüm katmanlarını ilgilendiren bir konuyla ilgili herkesi daha doğru bilgilendirme yapılması gerekiyordu. Biz bu konuda çok rahatsızız. Bir de ‘Eşgüdüm Kurumlu çuvalladı’ diye bir haberler çıkıyor yerel basında. ‘Kim çuvallardı, kim çuvallamadı’ biz bunlara girmek istemiyoruz. Ama biz böyle haberler çıkacağını tahmin ediyorduk. Bunlara cevaptan ziyade tekrar bir kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Ama şunu net bir şekilde söyleyeyim, biz bu işin peşini bırakmıyoruz ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi yönünde çok sıkı bir çalışma yapıyoruz” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim