Saadet Partisi(SP)Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen,‘100 bin imza’ ile ilgili açıklamalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yanlış anlaşıldığını öne sürdü. Düzen, “SP’nin Cumhurbaşkanı adayı göstermek için100 bin imza bulamayacağını düşünenler, noter parasından çekinenler bu işe hiç girişmesinler’ dedi.


Saadet Partisi’nin(SP) ‘100 bin imza’ ile ilgili açıklamalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yanlış anlaşıldığına dikkat çeken Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, “Anlaşılan teklifimiz Cumhurbaşkanı tarafından yanlış anlaşılmış. Bu yüzden olsa gerek ki ‘100 bin imza bulamayacağını düşünenler, noter parasından çekinenler bu işe hiç girişmesinler’ dedi. SP İl Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Düzen,” Bizim 100 bin imza toplamak gibi ne bir tereddüdümüz ne de endişemiz kesinlikle yok. Değil 100 bin, inşallah biz 300 bin imza ile bu teklifi seçim kurullarına sunacağız. Bizim endişemiz noter parası değil, demokrasiye engel çıkarılmasıdır.  Seçme ve seçilme demokratik bir haktır. Devlet bütün düzenlemeleri bu hakkın önüne bir engel getirilmeden kullanılması için düzenlemeler yapar” şeklide konuştu.

SEÇİLME HAKKI ÜCRETE TABİ TUTULAMAZ

Hiçbir şekilde aday gösterme hakkının bir ücrete tabi tutulamayacağına vurgu yapan Düzen, şöyle devam etti: “ Hiçbir seçim kurulunda ‘şuaraya 10 tl koy sonra oyunu kullan’ denilemez. Şunu kimse diyemez; ‘Sen fakirsin geçimini sağlayamıyorsun bu kadar parayı bile gözden çıkaramıyorsan bu hakkı kullanamazsın.’ ‘notere git’ demek böyle bir engel çıkarmak demektir. Biz kesinlikle bunun karşısındayız.  Dertleri adil bir seçim olsun adil bir şekilde adaylar çıksın değil ki aday çıkmasıdır. Biz her zaman diyoruz; Korkunun ecele faydası yok.  Adaylar çıkar ve adil bir şekilde de yarışırlar, neticesinde de millet ne takdir ederse herkes ona uyar.”

HANGİ ENGEL KONULURSA KONULSUN ADAY ÇIKARACAĞIZ

Ciddi imtihanlardan geçtiklerini hatırlatan Düzen, “Biz Saadet Partisi olarak 5 genel seçim, 3 yerel seçime girdik.  2 kere de referanduma girdik. Gazze, Arakan, Kudüs için milyonluk mitingler yaptık. Bütün bunları da hazine yardımlarıyla, devletin kaynaklarıyla yapmadık. Milletimizin fedakarlıkları ve Saadet Partililerin dişinden tırnağından aktardıklarıyla yaptık.  Saadet Partisi hangi zorluk çıkarsa çıksın, hangi engel konulursa konulsun mutlaka bir aday gösterecek demokratik hakkını kullanacaktır. Sırf aday çıkarmak için değil seçimleri kazanmak için çıkaracaktır. Bunun da bilinmesinde fayda var” dedi.(Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim