Antalya Organize Sanayi Bölgesi, Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile başlattığı ar-ge ve inovasyon atağına yeni bir halka ekliyor.  Yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması için Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı Etkinliği düzenleyen Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, etkinlik ile üretimdeki katma değeri artırmayı hedefliyor.

HAYAL ET, TASARLA, GELECEĞİ YAKALA

OSB’den verilen bilgiye göre, ‘Fikirden projeye, projeden sanayiye’ temasıyla hazırlanan etkinlik kapsamında bir yarışma gerçekleşecek. Tarım-kimya-biyoteknoloji-gıda teknolojileri, enerji-makine-inşaat-malzeme teknolojileri ve bilişim-otomasyon-yazılım teknolojileri kategorilerinde geliştirilen, ar-ge ve inovasyon temelli proje önerilerinin değerlendirileceği yarışmanın birincilik ödülü 10.000 TL, son başvuru tarihi ise 12 Şubat. Sunulan proje önerilerinin kategorilerine göre ayrı ayrı değerlendirilip ödüllendirileceği yarışmanın ödül töreni ise 30 Mart günü Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü idari hizmet binası Atatürk Konferans Salonunda yapılacak. Ödül töreninden bir gün önce açılacak sergi ile dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan proje önerilerinin yatırımcılar ile buluşması sağlanacak. Yarışma başvuruları www.antalyaosbprojepazari.com adresinden online olarak yapılabilecek.

2 AŞAMALI DEĞERLENDİRME

Yarışmaya katılan proje önerileri iki aşamalı bir değerlendirmeye tabi tutulacak. Alanında uzman akademisyenler ile sanayicilerden oluşan Bilim ve Danışma Kurulu, projeleri 11 kriter üzerinden değerlendirip puan verecek. Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı Yürütme Kurulu ise kazananları belirleyecek. Etkinlik, Avrupa Birliği Bakanlığı, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği, TÜBİTAK, Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi Platformu, Türk Patent ve Marka Kurumu gibi önemli kurum ve kuruluşları desteği ile gerçekleşecek. (Haber Merkezi)

 

.

Editör: TE Bilisim