CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Lara Sahiline yapılacağı açıklanan Kruvaziyer Liman’nın Lara Sahilinin doğal dokusuna ve çevreye zarar vereceğini vurgulayarak, Meclis CHP Araştırma Komisyonu  kurulması için önerge verdi.

 

 

Niyazi Nefi Kara, önergesinin gerekçesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin açıkladığı kruvaziyer liman projesinde ÇED kararlarının ilana konulmadığı, kamuoyunun yeterince bilgilendirilmediği ve limanın Lara Sahilinin doğal dokusuna ve çevreye zarar vereceğini belirtti.

 

Önergesinde Türkiye’de kruvaziyer turizmine dair rakamlara yer veren CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, şunları belirtti :  “Türkiye 2003 yılında ilk defa kruvaziyer turizmine başladığından beri en iyi yılını 2013 yılında geçirmiştir. 2013 yılında 1274’ü kruvaziyer gemisi olmak üzere toplam 1542 gemi ile 2 milyon 240 bin turist ülkemize gelmiştir. Ancak 2017 yılına geldiğimizde Kasım ayı sonu itibariyle 307’si kruvaziyer olmak üzere toplam 310 gemi ile 306 bin 887 turist ülkemize gelmiştir. 4 yıl içerisinde yaşanan bu kayıp tamamen güvenlik kaygıları ile alakalıdır. Çünkü kruvaziyer gemileri ile yolculuğu tercih edenler genelde orta ve üst sınıf gelire sahip ve çoğunlukla ABD’li turistlerdir ve bu turistler güvenlik risklerinden kolaylıkla etkilenirler. Ve ne yazık ki, ülkemizde yaşanan terör olayları, darbe girişimi, siyasi çalkantılar, OHAL ve OHAL’li yönetimin muhalifler üzerindeki baskısı, batı ülkeleri ile yaşanan tartışmalar, yanı başımızda Ortadoğu’da devam eden savaş gibi etkenler pek çok firmayı Türkiye’yi rotadan çıkarmaya Doğu Akdeniz yerine Uzak Doğu rotasını tercih etmeye yöneltmiştir” (Haber Merkezi)

 

 

 

Editör: TE Bilisim