-CHP İl Başkanlığı devir teslim töreninde görevi devreden Başkan Mustafa Erdem’in genel başkan yardımcılarının, bazı milletvekili ve belediye başkanlarının müdahalesiyle şekillenen kongreyi eleştirmesi ve referandumda evetten hayıra dönüşü ilçe bazında sıralaması sonrasında gerginlik yaşandı.

 

-Erdem, kendisine saldıran CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’in yakını, İl Başkan Yardımcısı seçilen Yağmur Aksünger’in babası ve küfür edenlere, ‘Ne oluyor arkadaşlar? 70 yılda 7 kez iktidar olamamışız, neyi tartışıyoruz? Bizi mi döveceksiniz’ diyerek tepkisini dile getirdi.


7 Ocak’ta yapılan 3 adaylı kongre sonrası CHP’nin yeni İl başkanlık koltuğuna oturan Ahmet Kumbul ve ekibi düzenlenen törenle görevi devraldı. İl Başkanlığı’nda düzenlenen törene, seçimin diğer adayları Mustafa Erdem ve Vahap Tuncer’in yanı sıra seçimin yapılacağı gün adaylıktan çekilen Tuncay Ercenk, CHP Antalya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, CHP Antalya Milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, CHP Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız, CHP Döşemealtı İlçe Başkanı Zekeriya Altun, CHP Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya ve partililer katıldı.

 

ERDEM: SEÇİMLERE MÜHADALE EDİLDİ

Törende ilk konuşmayı il başkanlığını Ahmet Kumbul’a devredecek Mustafa Erdem yaptı. Erdem, konuşmasında İl başkanı olarak kongreler sürecinde yapılan seçimlerde aldığı parti kültürü gereği hem mahalle delegeleri seçimlerinde hem de ilçe delege seçimlerinde hiçbir müdahalede bulunmadığını söyledi. Erdem, il kongre sürecinin beklenen ve özlenen tarafsızlık içinde geçmediğini iddia ederek, “Bireysel gelecek kaygıları, ülkenin geleceğinin önüne geçti. Genel başkan yardımcıları bir yandan, ‘Antalya’yı ben yönetirim’ iddiasında olanlar bir yandan sanki bir telaş içindeydiler. Bir genel başkan yardımcısı düşünün, seçimde bir gün önce gelecek ve geliş sebebini, ‘sayın genel başkanın bütün belediye başkanlarını adayların listesine yazmaları talimatını getirdim’ diye açıklayacak. Bu aslında aklımızla alay etmek değil de nedir? Bunun için Antalya’ya mı gelinir” dedi.

 

ERDEM’İN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER

 Erdem, başarının ölçüsünün alınan sonuçlar olduğuna vurgu yaparak açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ben bir referandum süreci geçirdim ve Antalya bütün şehirler arasında evet bloğundan hayır bloğuna değişim açısından önemli bir başarı elde etti. Ama her ne hikmetse özellikle Muratpaşa’da başarısız bir kampanya hat safhadaydı. Bu haksızlıktır. Bütün renkleri bir arada çalıştırarak hem herkese eşit mesafede durarak, herkesi kucaklayarak bu başarı sağlanmıştır. Bu hepimizin başarısıdır” dedi. Daha sonra ilçe ilçe başarı oranlarını açıklayan Erdem, oy oranlarının düşüşe geçtiğini ileri sürünce bazı partililerin tepkisini çekti ve tartışma yaşandı. Erdem’e doğru yürüyen partililer, araya giren kişiler tarafından güçlükle sakinleştirildi. Erdem konuşmasının sonunda kendisine saldıran ve küfür eden kişilere karşı, ‘Ne oluyor arkadaşlar? 70 yılda 7 kez iktidar olamamışız, neyi tartışıyoruz? Bizi mi döveceksiniz’ diyerek kendini savundu.

 

KUMBUL: BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Erdem’den sonra söz alan Ahmet Kumbul, konuşmasına önceki dönem görev alan il başkanına, il yöneticilerine, kadın kollarına, gençlik kollarına, milletvekillerine, belediye başkanlarını, meclis üyelerine, üyelere ve ilçe örgütlerine tek tek teşekkür ederek başladı. Kumbul, Antalya'nın referandumda olduğu gibi çalışınca neler yapabileceğini gösterdiğini hatırlatarak, “Bütün kararları hep beraber alacağız, sahada hep birlikte çalışacağız. Cumhuriyet tarihinin en karanlık günlerinden geçiyoruz. Devlette liyakat tamamen yok sayılıyor. Bu karanlığı dağıtacak, ülkeyi tekrar aydınlığa getirecek tek parti CHP'dir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün biz gençlere emanet ettiği Cumhuriyet rejimini tekrar inşa edecek ve bu ülkenin ilelebet yönetilmesini sağlayacak CHP'dir. Önümüzde çok zorlu bir süreç var. Genel ve yerel seçimlerde CHP'yi Antalya'da iktidar yapacağız" diye konuştu

 

BUDAK: ÇOBAN ATEŞİ YAKILDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya milletvekili Çetin Osman Budak da devir- teslim töreninin 2019 seçimlerine start verilen gün olduğunu kaydetti. Budak, Türkiye'deki bütün kongreleri yakından takip ettiklerini ile sürerek, şöyle konuştu: “Birkaç yerde tatsız olay olsa da aslında 78 ilde kongreler bitti. Ve hiç diğer partiler gibi değil, demokratik unsurlar devreye girdi ve en çok takdir toplayan da Antalya'daki kongremizdi. Bütün Türkiye çok yakından takip etti. Son derece olgun, düzeyli, kapsayıcı ve mücadeleci bir kongreydi. Bu kongre aslında, Antalya'da bir çoban ateşinin yakılışıydı. 2019'da üç seçim olacak. Belediye, milletvekilliği ve başkanlık. Rejimi değiştirmek isteyenlerin başına 2019 seçimlerini geçirecek dinamo sizlersiniz. Önümüzdeki iki yıllık süreçte mücadele azmiyle yolumuza devam edeceğiz." Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim