Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2018 rezervasyonlarının çok iyi gittiğini belirterek, “Alman pazarının da fevkalade ümitli bir seyir göstermesi belki de 2018’i tüm senelerin rekor yılı olarak yaşayabileceğimizi ortaya koyuyor” dedi..

Alman gazetecilerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya ve turizmi konuştu, sorularını yanıtladı. Antalya’nın Türkiye’nin en önemli turizm şehri olduğunu belirten Başkan Türel, “Antalya’nın turizm potansiyelinin dışında ciddi bir şekilde tarım potansiyeli de var. O yüzden turizm ve tarımın başkenti deriz Antalya için. Yerel yönetim olarak turizm ve tarım alanlarında önemli çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye’ye gelen turist sayısının üçte biri Antalya’ya geliyor. Geceleme sayısında Türkiye’nin turizm potansiyelinin üçte ikisi Antalya’da karşılanıyor. İstanbul’da kalış süresi ortalama 4 günken Antalya’da 10.2 oluyor” dedi.

MEMNUNİYET YÜZDE 90

Büyükşehir Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, turizme yönelik sektör ve sivil toplum temsilcileri ile önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Türel, şunları söyledi: “Yaklaşık 20 yıldır Almanya’daki ITB olmak üzere bazı tüketici fuarları Nürnberg’deki fuara Almanya dışında Rusya ile beraber Avrupa’daki Hollanda İngiltere fuarlarına sürekli katılan bir kişiyim. Senelerdir turizmde yaşanan birçok inişli çıkışlı grafikte kriz süreçlerinin yönetimi hususunda da birçok tecrübeye sahip olduk.  Son dönemlerde de uluslararası politikanın ortaya çıkartmış olduğu siyasi gerginliklerin  ülkelerarası turizm potansiyellerine yansıdığını biliyoruz. Aslında bu siyasi gerginlikler bireysel turizm tercihlerine de kısmen etkili olmakla birlikte de yüzde 100 bir olumsuzluk yaratmıyor. En azından turizm sektörünün bir barış sektörü olduğunun da teyididir bu. Almanya ile yaşadığımız siyasi gerginliklerde neticesinde en kötüsü dediğimiz senede Antalya’yı 1.5 milyon Alman ziyaret etmiş. Biz onları en memnun şekilde ülkelerine gönderdik. Demek ki 1.5 milyon Alman vatandaşı çok da fazla bu siyasi gerginlikleri önemsemeden her şeye rağmen ülkemizi ziyaret etmişler. Yapmış olduğumuz müşteri memnuniyeti anketinde yüzde 90’ların üzerinde memnuniyet şeklinde döndüklerini görmek bizim için mutluluk verici. Tabi ki biz geçmişte Antalya’da bir senede 3 milyon turisti ağırladığımız için 1.5 milyon turisti yeterli görmüyoruz.”(Haber Merkezi)

 

 

Editör: TE Bilisim