Antalya’daki özel bir kolejin iflas ettiği ve dönem ortasında öğrencilerin eğitim haklarından mahrum kaldığı haberleri CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara tarafından TBMM’ye taşındı.

 

 

Kara, açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün konudan haberdar olmasına rağmen bir şey yapmadığını belirterek, “Öğrenciler ders esnasındayken eşyalar icra memurları tarafından alınıp götürülüyor ve Bakanlık bunu sadece seyrediyor. Bu okullara ruhsat verilirken Hükümet neredeydi? Antalyalı bu çocuklarımızın dönem ortasında özel bir eğitim kurumunda eğitim haklarının ellerinden alınmış olmasını böyle seyredecek miyiz? Bakanlık hiç mi bir şey yapmayacak? Bu çocuklarımız şimdi nerede eğitim alacaklar?” diyerek AKP Hükümetini eleştirdi.

Açıklamasında velilerin eğitim ücretlerini dönem başında okula peşin ödediklerini belirten Kara, ailelerin şu an hiçbir haklarının karşılanmadığı, ödedikleri eğitim ücretlerinin geri ödenmediğini söyledi. Kara, konuyu TBMM’ye bir önerge ile de taşıdıklarını hatırlatarak Milli Eğitim Bakanının derhal bu soruna bir çözüm bulmasını istedi.

Önergesinde Bakanlığın bu konudan ne zamandan beri haberdar olduğunun ve bu süreçte ne gibi bir işlem yapıldığı ya da nasıl bir önlem alındığının yanıtını isteyen CHP’li vekil, iflas eden Özel Bilge Adam

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Bakanlığı bu soruna acil bir çözüm bulmaya çağırdı.  Haber Merkezi

 

Editör: TE Bilisim