CHP’nin Antalya İl Kongresi’nden zafer Ahmet Kumbul’un oldu. Kumbul, 306 oy alırken Mustafa Erdem 212 oyda kaldı.Diğer aday Vahap Tuncer ise sadece 110 oy aldı.


CHP Antalya İl Başkanlığı seçimi, Konyaaltı Belediyesi’nin Pınarbaşı Mahallesi’ndeki Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Adaylardan Tuncay Ercenk, sabah erken saatlerde adaylıktan çekildiğini ve mevcut il başkanı Mustafa Erdem’e destek vereceğini açıkladı. Kongreye; CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak,  CHP Antalya Milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Devrim Kök, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç,  İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, CHP’li Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya, partinin eski dönem milletvekilleri ve belediye başkanları ile partililer katıldı.

Kongrede CHP’nin önceki genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın ismi protokoldeki sandalyeye yazıldı ve bu sandalyeye kimsenin oturtulmaması dikkat çekti.

 

BLOK LİSTE KABUL EDİLDİ

Kongrede çarşaf liste ve blok liste tartışması da yaşandı. Adaylardan Mustafa Erdem ile CHP Kepez İlçe Teşkilatı’nın eski başkanı Garip Erdoğan blok listeye karşı olduklarını belirterek, çarşaf liste yapılmasını önerdi. Yapılan oylama sonunda blok liste kabul edildi. Adaylardan önce söz alan CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, 2019’da iktidar olacaklarını iddia etti. Kara, yapılan konuşmaları dinlediğini ve salonda mutsuzları gördüğünü hatırlatarak, “Birlik beraberliği tahammül göstererek sağlayacağız. Hiç kimseyi ötekileştirme lüksümüz yok. Hayır cephesinde nasıl bir araya gelebilsek, birbirimize tahammül ettiysek şimdi yine onu yapacağız. Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkan yüzde 70 bloğu tekrar bir araya geleceğiz.  CHP’yi iktidar yapacağız” dedi.

 

ERDEM: SİYASET BARONLARINA TAVİZ YOK

Daha sonra tek tek adaylar konuştu. İlk sözü alan mevcut bakan Mustafa Erdem, 2019’da yeniden demokrasiyi kuracaklarına inancının tam olduğunu vurgulayarak, “Umutsuzluk yok. Umut etmekten, hayallerimizin peşine düşmekten korkuyorlar. Devrimci düşüncelerimizden korkuyorlar. Biz biliyoruz ki son 1 yıllık sürede umut büyüten, özgürlük ve demokrasinin sesini yükselten, direnen, bu karanlığa meydan okuyanlar var. Anayasa değişikliğine hayır demek için göğüs göğüse çarpışan vekillerimiz var. Gericiliğe direnenlerimiz var. Parasız, demokratik eğitim için direnen üniversiteler var. Taşeronluğa direnen işçilerimiz var. Antalya’da, Artvin’de Çanakkale’de çevre talanına dur diyen halk var. Tek adamın yüzündeki korkuyu gördünüz. Bizden de korkuyorlar. Korkacaklar, korksunlar. Ülkemizin olağanüstü sürecinde sorumluluk aldım. Sendikaları, siyasi partileri vakıflar, dernekleri sahaya indirmeyi başardık. Hiç kimseyi ötekileştirmedik. Tek hedefimiz 2019 oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne CHP’nin bayrağını dikeceğiz.  Görev sürem dolmadan asla bir yere aday olmayacağım. Örgütün iradesini yok sayarak kimseye makam mevki kazandırmadım, kazandırmayacağım. Siyaset baronlarının örgüt tabanını yok saymasına müsaade etmeyeceğim. Gariban işçilerimizin ekmeği ile oynananlara karşı rövanş daha bitmedi” diye konuştu.

 

KUMBUL: KAZANAN CHP OLACAKTIR

İkinci olarak söz alan Ahmet Kumbul seçimden kim çıkarsa çıksın kazananın CHP olacağını söyledi. Kumbul, şöyle konuştu: “Bugün sandıktan kim çıkarsa çıksın biz kazanacağız. Yarın el ele olabilmek için partimizi iktidar yapabilmek için mücadeleye devam edeceğiz. Biz bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşiz. Bu ülke bizim, bu toprakları dedelerimizin kanı ile sulamış emaneti olarak görüyoruz. Ama onlar imar paftası görüyorlar ya da inşaat parsası olarak görüyorlar.”

 Kumbul, İl Başkanı olması durumunda, hemen sokağa ineceklerini de hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “2019’da AKP’yi sandıkta bozguna uğratacağız ve büyükşehir belediyesini geri alacağız. Ama yetmez. 19 ilçeyi alabilecek durumda olduğumuzu biliyorum. Çalışınca neler yapabileceğimizi Muratpaşa’da gördük. Her seferinde bir adım daha yukarıya taşıdık oylarımızı. Muratpaşa’da yaptıklarımızla, güçlü mahalle temsilciliklerimizle, genel merkezimize örnek, büyükşehir ve hükümetin yanlış uygulamalarına karşı sesimizle, demokratik kitle örgütleriyle güçlü ağlarımızla, kurduğumuz sürekli dayanışma bağımız ile kıvanç duyuyorum. Gençlik kolları ve Muratpaşa’da yaptıklarımla Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı’na adayım.  Muratpaşa’da verdiğim sözleri 1 yıl içinde nasıl yerine getirdiysem size yine söz veriyorum. Kongreler biter bitmez sokağa çıkıp çalışacağız. Meselenin memleket meselesi olduğunu anlatacağız.  Yerelde ve genelde tek amacımız partimizi iktidara taşımak. Yarın seçim varmış gibi çalışıp her seçime hazır olacağız. Hep birlikte Antalya seçim bildirgesini hazırlayacağız.”

 

TUNCER: İKTİDAR İÇİN GÖREVE TALİBİM

Başkan adaylarından Vahap Tuncer de yaptığı konuşmada Antalya’nın tamamında iktidar olmak için göreve talip olduğunu kaydetti. Türkiye’nin diktatörlükle yönetildiğini, bu durumun sona ermesi için 2019 seçimlerine hazırlanacaklarını vurgulayan Tuncer, “Bu salondan umudu büyüterek çıkamazsak 2019’da başarı sağlayamayız. Bu komple sadece il başkanının ve yönetiminin seçileceği bir kongre olmamalıdır. Bu kongre, ülkenin sorunlarının tartışıldığı bir kongre olmalıdır. Bu tabloyu yaratanların kim olduğunu biliyoruz.  Tam 15 yıl önce iktidara gelen Recep Tayyip Erdoğan ve şirketi, yoksullukları ve yasakları kaldıracaktı. 15 yıl sonra bu söylediklerinin tam tersini yaptılar. Bunun ilkini 17/25’de gördük.  Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve siyasi çalkantı ortadadır” şeklinde konuştu. Adayların konuşmalarının ardından oy verme işlemine geçildi. Yapılar oylama sonunda CHP’nin yeni il başkanı Ahmet Kumbul oldu. Kumbul, 306 oy alırken Mustafa Erdem 212 oyda kaldı. Diğer aday Vahap Tuncer ise 110 oy aldı.

 

 

AHMET KUMBUL LİSTESİ

 

ASİL ÜYELER:  1-Mahmut Aba, 2-Ercan Akbulut, 3-Yağmur Aksünger , 4-Tamer Arı, 5-İlkay Budak, 6-Rafet Çıloğlu, 7-Fahri Şeref Çimen, 8-Ersan Dereli, 9-Ramazan Diremler, 10-Tuğba Erke Bostan, 11-Ali Geyikçi, 12-Mehmet Gülçelik, 13- Turan Hakan, 14-Fatma Hakikat, 15-Hüseyin Karadeli, 16-Hüseyin Kavak, 17- Canan Keleş, 18-Hasan Kiraz, 19-Selda Koç, 20-İbrahim Koçak, 21-Hasan Neşeli, 22-Buğra Özçelik, 23-İhsan Özden, 24.-Dursun Özorman, 25- Hüseyin Öztaş, 26-Aysel Penez, 27-Ramazan Savran, 28-Filiz Tıraş, 29.-Erdem Uğur, 30- İbrahim Yılmaz

 

KURULTAY DELEGELERİ: 1-Abdullah Akbaba, 2-Etem Ay, 3-Muhittin Böcek, 4-Aliye Çoşar, 5-Mustafa Çetin, 6-Yıldıray Çıldır, 7-Nilüfer Deveci, 8- Sevgi Doğan,  9-Semih Esen, 10-İsa Eser, 11-Turgay Genç 12-Mustafa Gül, 13-Ömer Güven 14-Ahmet Kumbul, 15-Serkan Küçükkuru, 16-Zafer Menekşe, 17-Emrah Kıvanç Mısırlıoğlu, 18-Kemal Bilal Öner, 19-Mehmet Özbey,  20-Halil Payam, 21-Şükrü Sözen ,22-Hasan Şahin, 23-Ali Takavut, 24-Ümit Uysal, 25-Kenan Yıldız, 26.Nuran Yılmaz, 27-Özcan Yılmaz, 28-Ömer Zavlak

İL DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELER:  1-Tuğba Çetin , 2-Leyla Göllü, 3-Kali Kılıçöte, 4-Şevket Korkut, 5-Kalender Nergis, 6-Bülent Pehlivan, 7-Muammer Saygılı, 8- Ömer Ünal, 9-Ali Zeybek 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim