Beydağları Sahil Milli Parkı’nda Tünektepe’ye 1’inci sınıf otel ve 240 kişilik restoran yapılması ile alt üst istasyonların 29 yıl süreyle işletilmesi Kapalı Teklif Usulü ile ihale edilecek. İhaleye teklif verecek şirketler bu tekliflerini, 2 Şubat Perşembe günü saat 15.00’e kadar Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümen Başkanlığı’na teslim edecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tasarrufunda bulunan, Beydağları Sahil Milli Parkı’nda Tünektepe’ye 1’inci sınıf otel ve 240 kişilik restoran yapılması ile alt üst istasyonların ve Konyaaltı Sahili’nde 6 metrekarelik büfe, 24 metrekarelik gölgelik ve 1000 metrekarelik şezlong alanından oluşan işletmelerin 29 yıl süreyle işletilmesi Kapalı Teklif Usulü ile ihale edilecek. İhale, Yüksek Alan Mahallesi’ndeki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yeni Hizmet Binası Encümen Toplantı Salonu’nda 2 Şubat 2018 Perşembe günü saat 15.00’te yapılacak.

 

İHALE 2 ŞUBAT’TA

İhaleye girecek şirketler ya da kurumlar geçici teminat bedeli olarak, tahmini toplam maliyet bedeli 35 milyon 746 bin 422 TL ile artırma esas ilk yıl tahmine işletme hakkı bedeli 150 bin TL’nin toplamı olan 35 milyon 896 bin 422 TL’nin yüzde üçü tutarındaki 1 milyon 76 bin 892 TL’yi yatırmak zorunda. Sadece yerli isteklileri açık olan ihaleye teklif verecek şirketler bu tekliflerini, 2 Şubat 2018 Perşembe günü saat 15.00’e kadar sıra numaralara alındılar karşılığında Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümen Başkanlığı’na verecek. İhale dokümanı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığından (Emlak Şube Müdürlüğü) mesai saatleri içinde görülebilecek ve 1000 TY karşılığında temin edilebilecek.

 

BAŞKAYA İTİRAZ ETMİŞTİ

CHP’li Muratpaşa ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Songül Başkaya, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılı Kasım ayı meclisinde gündeme gelen Tünektepe’ye 1’inci sınıf otel ve 240 kişilik restoran yapılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Başkaya’da 1986 yılında 29 yıllığına İl Özel İdaresi tarafından tahsisi yapılan Tünektepe Mevkisi’nde otel yapımının o dönemde gündeme geldiğini hatırlatarak, “Tünektepe’de otel yapılması mevzuatlar açısından uygun değil hem de halkın hizmetine sunulması için kamu eliyle yapılmış tesislerin üniteleri bir özel işletmeye karşı değiliz ama özel sektör kar amaçlı hizmet edecektir. Bizler kamu kuruluşları olarak kar marjını düşünmeden kamuyu da zarara uğratmadan halkın çıkarları doğrultusunda hizmet ediyoruz” diyerek konuya dikkat çekmişti. Mecliste yapılan oylamada Tünektepe’ye otel ve restoran yapılmasına CHP ret, AKP ile MHP kabul oyu vermiş ve madde oy çokluğuyla kabul edilmişti. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim