Türk-İş Antalya İl Temsilcisi Hacı Mevlüt Ünal, AKP hükümetinin asgari ücreti net bin 603 TL olarak belirlemesini eleştirdi. Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını hatırlatan Ünal, “Asgari ücreti belirleyenler, kendileri bu maaşla geçinsin ondan sonra biz kabul edelim” dedi 

Türk-İş Antalya İl Temsilcisi Hacı Mevlüt Ünal, 2018 yılı asgari ücretin net bin 603 TL olarak belirlenmesinin ardından sert bir açıklama yaptı. Akdeniz GERÇEK’e konuşan Ünal, asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını hatırlatarak, asgari ücreti belirleyenlerin kendilerinin de bu maaşla geçinmelerini, geçinebildikleri takdirde asgari ücrete getirilen zammı kabul edeceklerini söyledi.

 

KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM

Ünal, Türk-İş olarak 2018 yılı asgari ücretin 2 bin 300 TL olmasını talep ettiklerini hatırlatarak, “Devletin resmi kurumu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) açlık sınırını bin 893 olarak açıkladı. Türk İş TÜİK’in açıklamalarını gördüğü için kendi düşüncelerini değil devletin açıkladığı rakamı baz almak istedi ve asgari ücretin bin 893 TL olmasını talep etti. Asgari ücret komisyonunda 5 kişi hükümet kanalından 5 kişi işveren kanadından 5 kişi de Türk İşten var. Çoğunluk hükümet ve işverende olduğu için böyle bir karar alındı. Bin 603 TL ile geçinmek kolay değil. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay asgari ücreti belirleyenler kendileri bu maaşla geçinsin ondan sonra biz kabul edelim dedi. Kabul edilemez bir durum. Asgari ücretle bir ailenin geçinmesi mümkün değil. Kamuoyu asgari ücrete getirilen zammı değerlendirecektir” dedi.

 

ASGARİ ÜCRET TUTARLARI ŞÖYLE OLUŞTU:

Bekar-Çocuksuz: 1603,12 lira

Evli-Eşi çalışmayan: 1633,57 lira

Evli-Eşi çalışmayan +1 çocuklu: 1656, 40 lira

Evli-Eşi çalışmayan +2 çocuklu: 1679,23 lira

Evli-Eşi çalışmayan +3 çocuklu: 1709,67 lira

 

 

Haber: Deniz TOPKAYA

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim