-CHP’li İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, son dönemde yaptığı halkçı belediyecilik örnekleriyle Tunceli'nin Ovacık ilçesinin Türkiye Komünist Partili (TKP) Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu’na benzetiliyor.

 

-3 yıldır İbradı’nın tüm köylerine ücretsiz ulaşım sağlayarak bölge halkının kalbini kazanan Küçükkuru, belediye olanaklarıyla kurduğu fırın ve manav ile Antalya’dan bile ucuz taş fırın ekmeği ile sebze meyve satıyor.


 

CHP’li İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, 3 yıldır ortaya koyduğu halkçı belediyecilik örnekleriyle bölge halkı tarafından tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı Tunceli'nin Ovacık ilçesinin Türkiye Komünist Partili (TKP) Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu’na benzetilmeye başlandı.

 

HALKIN KALBİNİ KAZANDI

3 yıldır İbradı’nın tüm köylerine ücretsiz ulaşım sağlayarak bölge halkının kalbini kazanan Serkan Küçükkuru, bununla da kalmadı ve belediye olanaklarıyla kurduğu fırın ile halka ucuz ve kaliteli taş fırın ekmeği satmaya başladı. Ardından açtığı manav ile İbradı halkına Antalya’dan bile ucuz sebze meyve satma başarısı gösterdi. Son olarak belediyeye ait akaryakıt istasyon açan Başkan Küçükkuru, yakında bu konuda da sürpriz yapmaya hazırlanıyor.

 

ÇOBAN BİLE KULLANIYOR

Akdeniz GERÇEK’e konuşan Serkan Küçükkuru, İbradı halkına en iyi şekilde hizmet etmek için göreve geldiğini, bunun için de hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını söyledi. Küçükkuru, şöyle konuştu: “İlçemizin bütün köylerine yaklaşık 3 yıldan bu yana sabah saat 09.00’da ve akşam saat 16.00’da merkez ilçemizi saymazsak tam 8 köyümüze (mahalleye) ring seferleri yapıyorum.   Toplam nüfusumuz 3 bin kişi, biz bunun 2 binini çok rahatlıkla taşıyoruz. Bu şekilde 4 tane minibüs ile köylülerimiz merkez gelip alış veriş yapıyorlar. Mahallelerimiz merkeze çok yakın olduğu için bize maliyeti bin 500 lirayı geçmiyor.” 

 

OLUMLU TEPKİLER ALIYORUZ

“Zaten önemli olan oralarda yaşayan insanların rahat etmesini sağlamak onlara bir nebze olsun destek olabilmek. Köylerde birçok yaşlı insan da var. Bu insanlar canı sıkıldığında bir nefes almak, arkadaşlarını, akrabalarını görmek, gazete almak ya da kahvede bir çay içmek için bu minibüsleri kullanıyor. Hatta dağda kalan çoban bile aracın ne zaman geçeceğini bildiği için yola inerek sipariş verdiği ekmeği bu minibüslerden temin ediyor. Vatandaşlarımızdan gelen tepkiler çok olumlu yönde.”

 

FİYATLARIMIZ ÇOK UYGUN

İbradı halkına ucuz ekmeğin yanı sıra sebze meyve sattıklarını kaydeden Başkan Küçükkuru sırada akaryakıt istasyonunun olduğunu hatırlatarak, “İbradı belediyesi olarak kendi fırınımızda çok kaliteli ve çok ucuza taş fırın ekmeği yapıyoruz. 1.25 kg ekmeği de1 liraya veriyoruz. Ayrıca manavımız da var. Burayı da halden getirdiğimiz ürünlerle biz işletiyoruz. Haldeki malın üzerine çok cüzi bir fark koyarak satıyoruz. Halkımız bunun Antalya’daki Cuma Pazarı’ndan bile daha ucuz olduğunu söylüyorlar.  Halkı sosyal tesislerimizden faydalandırıyoruz. Bir de ayrıca belediyemize ait bir akaryakıt istasyonu açtık. Yakında o da hizmete girecek. Onu da kendimiz işleteceğiz. İyi bir anlaşma yaptık bu konuda uygun bir fiyat belirleyeceğiz” dedi.

 

KOMÜNİST DEĞİL SOSYALİSTİM!

Başkan Küçükkuru, kendisinin Tunceli'nin Ovacık ilçesinin Türkiye Komünist Partili (TKP) Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu’na benzetilmesine yanıt verdi. Başkan Maçoğlu’nu medyadan takip ettiğini ve hizmetlerini başarılı bulduğunu kaydeden Küçükkuru, “Bizler belediye başkanları olarak halkımız için, onlara hizmet etmek için varız. Belediyeler birer ticarethane değildir. Bizler kamu hizmeti yaptığımızın bilinciyle, ciddi karlar elde etmek için belediyecilik yapmıyoruz. Önceliğimiz her zaman halka hizmet olmuştur. Halkımızın beni sayın Maçoğlu’na benzetmesi konusunda yorum yapmak istemem ama bana göre ‘sosyalist başkan’ deseler daha doğru bir kelime olurdu. Ancak halkımız beni nasıl görmek istiyorsa görebilir, benim için bir sakıncası yok” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim