Türkiye’nin en yaygın 2. doğal gaz dağıtım şirketi olan Enerya, Antalya’da sürdürdüğü doğal gaz çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 2007 yılından itibaren Antalya’yı doğal gaz konforu ve ekonomisiyle buluşturan Enerya, dün Döşemealtı ilçesine gaz arzı sağladı.

Enerya Antalya Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Mürsel Parlak, Döşemealtı’ndaki çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Döşemealtı’nda yaşayan vatandaşlarımızın doğal gaz kullanımı için yoğun talepleri vardı. İlk aşamada Çıplaklı Mevki’nde doğal gaz kullanımı başlayacak. Yaklaşık 42 bin metre hat imalatını yedi ayda gerçekleştirdik” diye konuştu.

Enerya’dan verilen bilgiye göre Parlak, çalışmaların Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Döşemealtı Belediyesi ile koordineli olarak yürütüldüğünü belirterek, “Bu süreçteki destekleri için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı  Menderes Türel’e, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’e ve ekiplerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Bölge Müdürü Mürsel Parlak, Antalya’da bugüne kadar Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Serik ve Döşemealtı’nda yaklaşık 1.400 km hat imalatı gerçekleştirdiklerini belirterek, şöyle konuştu: “Antalya’nın 72 mahallesinde doğal gaz ekonomisi ve konforu yaşanıyor. 2017 yılı sonu itibariyle Antalya’ya yaptığımız yatırımlar 156 milyon TL’yi aştı.”(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim