Döşemealtı Belediyesi, modern yapılaşmayla birlikte çevreye yaptığı yatırımlarla da dikkat çekiyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri son 3.5 yıl da 52 yeni parkı bölge halkının hizmetine açtı. Etrafı çevrilmiş birkaç oyun grubundan oluşan sıradan parklar yerine daha nitelikli ve her kesime hitap edebilecek şekilde projelendirilen parklar çocukların olduğu kadar büyüklerin de keyifli zaman geçirdiği ve sosyalleştiği mekanlar haline geldi. 2014 öncesi 70 parkı bulunan Döşemealtı ilçesinde yeni nesil parkların eklenmesiyle toplam sayı 122’ye ulaştı.

Döşemealtı Belediyesi’nden verilen bilgiye göre,Belediye  Başkanı Turgay Genç’in talimatıyla özel olarak projelendirilen parkların bir çoğunda; voleybol, basketbol sahaları, tenis kortları, köpek eğitim parkuru, cafeterya, bay-bayan tuvaletler, yürüyüş alanları, mini göletler, spor aletleri, çocuklar için de özel zeminli oyun grupları yer alıyor. Ayrıca engelli bireyler için de rampa ve gezi alanları dahil edildi. Parkların 30’u ihale ile 22 tanesi de belediyenin kendi ekipleri tarafından yapıldı. Bu sayede imar planlarında park ve yeşil alan olarak görülen ancak atıl durumda kalan 139 bin metrekare alan halkın kullanımına açıldı.

Döşemealtı Belediyesi başta parklar ve yeni açılan yollar olmak üzere şehrin farklı noktalarını da farklı türde ki ağaçlarla yeşillendirdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bugüne kadar 7 bin ağaç dikimi gerçekleştirirken 420 bin mevsimlik çiçek ve 150 bin adet çalı bitkisi ekti. Mevsimlik çiçeklerin ve bitkilerin hemen hemen tamamı Belediye’nin kendi seralarında üretiliyor. Döşemealtı Belediyesi 3.5 yıl da toplam 169 bin metrekare yeşil alanı bölge halkına kazandırdı. (Haber Merkezi)  

Editör: TE Bilisim