Antalya Serbest Bölge İşleticisi AŞ (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses, 2017'yi 700 milyon dolarlık ticaret hacmiyle kapamaya hazırlandıklarını söyledi. Gürses, başta rıhtım bölgesi olmak üzere yatırımlar için 6 milyon dolar bütçe ayrıldığını belirtti.

 

ASBAŞ Genel Müdürü Zeki Gürses, 2017'yi yatırım ve projelendirme yılı ilan ettiklerini, 2108'de öncelikli yatırımlarının rıhtım olduğunu söyledi. 'ASBAŞ'a hangi yatırım yapılırsa tüm sektörün ihtiyacını çözer' düşüncesiyle toplantılar yapıldığını belirten Gürses, "Çalışmalarımızda nihai aşamaya gelmiş durumdayız. Yatırımlara fiilen başlayacağız. Yat bakım onarım çalışmaları için karada da çalışmalar hazırlandı. Birkaç ay içinde hayata geçirmiş olacağız. Rıhtımlarla ilgili 6 milyon dolar yatırım bütçesi öngörüldü. Yüzer havuz denilen sistem 1 yıl içinde, ship lift ise 16 ila 24 ay arasında teslim ediliyor. Yeni yatırımcıları çekmek için bu yatırımlar çok önemli" dedi.

 

Serbest Bölge'deki yat sektöründe çok iyi bir noktaya gelindiğini anlatan Gürses, "Dünyadaki gelişmelere uygun firmalar daha büyük boydaki yatlarla ilgili görüşmeler yapıyor. 60 ile 70 metre yat yapımı için görüşmeler yapıyoruz. Aynı zamanda bakım onarımla ilgili talepler de geliyor. Bu yatları Serbest Bölge'ye getirip yapıp göndermek istiyorlar. Buradaki mevcut kapasite 50 metre, 500 ton. Aslında yüksek bir kapasite ama biraz önce bahsettiğim metrajlara çıkmamız için de yeni bir yatırım gerekiyor. Bunlar da kolay yatırımlar değil. Türkiye'de sadece yüzer havuz yatırımları yapılmış. Dünya üzerinde 'ship lift' denilen sistemler rağbet görüyor" dedi. DHA

 

 

Editör: TE Bilisim