-Tüketici Başvuru Merkezi Genel Başkanı İbrahim Güllü, ASAT Genel kurulunda CHP’nin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edilen 2018 yılı için suya yapılan yüzde 12’lik zamma tepki gösterdi.

 

-Güllü, “ASAT’ın 2018 yılı için suya yüzde 12 oranında zam kararı tüketici için kabul edilemez bir durumdur. Bu durum hiçbir şekilde izah edilemez. Suya zammın gerekçesi olamaz” dedi.

Tüketici Başvuru Merkezi Genel Başkanı İbrahim Güllü, Antalya Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) Genel Kurulu’nda CHP’nin ret oyuna karşılık kabul edilen suya yüzde 12’lik zammı değerlendirdi.  Güllü, şöyle konuştu: “Bazı illerde suya zam yapılmaz iken ASAT’ın 2018 yılı için suya yüzde 12 oranında zam kararı tüketici için kabul edilemez bir durumdur. Suya zammın gerekçesi olamaz. Bu ne işçilik maliyetleri ile ne de başka faktörlerle de izah edilemez. Çünkü su hayattır ve en temel gereksinimdir. Suyun en ucuz kullanan il olduğumuz yönündeki yaklaşımı da bu zaten belediyenin asli görevi olup suyun ücretsize yakın bir değerle halka verilmesi hedef olmalıdır.”

 

VERGİLERDEN VAZGEÇİLEBİLİR

“Belediye kaynaklarını kullanırken daha optimal (en etkili olan) davranmalı ve tüketicinin temel gereksinimlerinden kaynak sağlama düşüncesini uygulamalarından kaldırmalıdır. Belediyenin yapması gereken işlerden birisi de kullanılabilen su kaynaklarını çoğaltmak ve su tasarrufunu teşvik etmektedir. Belediye suyun ucuzlaması adına bazı vergi kalemlerinden vazgeçmesini de değerlendirmesi yerinde olacaktır.” Deniz TOPKAYA

Editör: TE Bilisim