Servisçiler Odası Genel Kurulu öncesi başkan adayları Süleyman Şahin ve Arif Aytar, sosyal medyada söz düellosuna girdi. Aytar, odanın zarara uğratıldığını iddia ederken; mevcut başkan Şahin, Antalya Servisçiler Odası’nın kimseye borcu olmadığını kaydetti.

6 Ocak’ta yapılacak olan Servisçiler Odası Genel Kurulu öncesi başkan adayları Süleyman Şahin ve Arif Aytar, sosyal medya üzerinden birbirlerine gönderme yapmaya devam ediyor. Antalya Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkan Adayı Arif Aytar, sosyal paylaşım sitesi facebook’tan yaptığı açıklamada mevcut başkan Süleyman Şahin, hakkında ilginç paylaşımlarda bulundu. “Beni seviyorsun biliyorum” diye söze başlayan Aytar açıklamasını şöyle sürdürdü: “Geleceği, planı ve projesi olmayan kişiler hep geçmişten bahseder şikayet eder, ona buna çamur atar. Dedikoduyu ve boş konuşmayı sevmem, yine ismimi kullanmışsın ‘cevap vereyim’ dedim Süleyman Şahin başkan. Yaptıklarını anlatıyorsun hala. Arif Aytar diyorsun bırak artık şu Arif’i de ‘esnaf için ne yapabilirsin’ ona bak. İnsanların boş laflara karnı tok, beni seviyorsun biliyorum. Belirttiğin taşıma şirketine ait olan borç benim şahsi borcum değil oda şirketimiz bünyesinde çalıştırdığımız araçların hak ediş parası ve ödeme zamanı gelmeyen borçtur. Zamanı gelince ödemediniz ve oda şirketini 22 bin TL zarara uğrattınız, kendiniz söylüyorsunuz. Borcunu bile bilmiyorsun fatura tutarı 58 bin TL’dir. 56 bin TL değil. Büyükşehir Belediyesi’nde şirketi sana devir ettiğimiz andaki alacağımız tam tamına 312 bin 820 TL (devir teslim tutanaklarında mevcut) bu parayı alıp da niye borcunu ödemedin sevgili başkan sormazlar mı insana. Önce sen bu parayı ne yaptın onun hesabını ver ben belgesiz ve boş konuşmam.”

 

NEREYE GİDİYOR BU PARALAR?

Aytar, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Senin gibi para toplayıp da değil. Üyeden bir kuruş almadan şirkete aldığımız araçları sattın oraya buraya yatırdım diyorsun bu şirket hiç mi para kazanmıyor 180 TL’ye aldığınız işi 85 TL’ye yaptırmasını iyi biliyorsunuz. Odaya yedek araç diye aldığınız araçlara, servis yaptırıp para kazanıyorsunuz, ticaret yapıyorsunuz, nereye gidiyor bu paralar? Onun hesabını ver sevgili başkan. Daha konuşacak çok şeyler var her şeyin zamanı gelince.”

 

’PİSLİKLERİ BİZ TEMİZLEDİK’

Antalya Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı ve Başkan adayı Süleyman Şahin de, Arif Aytar’a yine sosyal medyadan yanıt verdi. “Sayın Aytar; sen 8 yıldır uzayda mıydın?” diye açıklamasına başlayan Şahin, şu ifadeleri kullandı: “Vadesi gelmemiş dediğin borç, 2013 yılı ihalesinden kalma ilk fatura 28 Şubat 2013 tarihlidir ve devamında faturaların tarihlerine bakabilirsin. Odanın federasyona olan borcu sizin döneminize ait olup bizim tarafımızca ödenmiştir. Mevsim tur kooperatifinin geçmiş yıllara ait 27 bin TL borcuda tarafımızdan ödenmiştir. Kullanılmayan sigorta şirketinin 25 bin TL borçlarıyla belgeli şekilde devir edilmiştir. Ruhsatı dahi olmayan çekiciyi borçlarını ödemesi karşılığında üyemiz Mustafa Ekiz’e devir edilmiştir. Odamızın önünde çalışmayan araç 2 bin 500 TL’ye ihale yoluyla belgeli olarak satıp, 4 bin 750 TL vergi borcunu ödeyip bırakmış olduğunuz pislikleri temizlemiş olduk ve üyemizin takdirine bıraktık. Bahsetmiş olduğun 312 bin 820 TL belediyede çalışan üyelerimizin geriye dönük beşer aylık alacaklarına dahi yetmedi.”

 

ODANIN KİMSEYE BORCU YOK

Açıklamasında Servisçiler Odası’nın kimseye borcu olmadığını belirten Şahin,”Biz geldiğimizde girilmeyecek durumdaki odamızın gönül vermiş üyeleriyle elbirliğiyle yan taraftaki daire 141 bin 000 TL alınarak her iki dairenin içine faturalı olarak 140.000 TL daha harcanıp tadilat yapılmıştır. Servisçiler odamızı Antalya’mıza üyemize yakışır bir duruma getirdik bunu da değerli üyelerimizin takdirine bıraktım. Bugün itibarıyla odamızın, şirketimizin vadesi gelmiş geçmiş hiçbir kuruma Allaha şükürler olsun ki borcu yoktur. Değerli meslektaşlarım firma ismi göründüğünden ve etik olmadığından dolayı fotoğrafları kaldırdık. Dileyen arkadaşlarım istediği zaman odaya gelebilir’’ şeklinde konuştu. Deniz TOPKAYA 

Editör: TE Bilisim