-Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi, 23 Aralık Cumartesi günü sabah saat 09.00’da Konyaaltı Falez seyir terasından (müze önü) başlayacak; “Gün Dönümlerinde Bir Ucundan Diğer Ucuna Falez Yürüyüşü” etkinliği düzenliyor.

 

-Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz (TODBA)Şubesi Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neyişçİ, bir festival havasında geçmesi beklenen etkinliğe yürüyebilen, falezler ve travertenlere sahip çıkmak isteyen herkesin gönülden davetli olduğunu kaydetti.

 

Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz (TODBA)Şubesi Başkanı Prof. Dr.Tuncay Neyişçi, kentlerin doğal yaşama alanlarına dönüştüğü gerçeğinden yola çıkarak, önceden belirlenmiş rotalarla kenti keşfetme, tanıma ve sevme amaçlı “Kent Yürüyüşleri” düzenlemeyi de planladıklarını söyledi.

 

3.5 SAAT SÜRECEK

Bu yürüyüşlerde kentin doğal ve kültürel değerlerinin görüleceğini ve bunlar hakkında bilgiler paylaşılacağını kaydeden Neyişçi, “23 Aralık Cumartesi günü sabah saat 09.00’da Konyaaltı Falez seyir terasından başlayacak; ‘Gün Dönümlerinde Bir Ucundan Diğer Ucuna Falez Yürüyüşü’ etkinliği, yaklaşık 3,5 saat sürecek ve Düden Şelalesi doğusunda sona erecektir. Yürüyüş sonunda müzik eşliğinde birlikte kahvaltı (geç) yapılacaktır. Antalya’mızın en önemli değerlerinden biri olan falezler (yalıyar) hakkında farkındalık yaratma amaçlı yürüyüşler gündönümü cumartesi günlerinde (24 Mart, 23 Haziran, 22 Eylül, 22 Aralık 2018) yılda dört kez gerçekleştirilecektir” dedi.

 

HERKES DAVETLİ

Neyişçi, falezlere sahip çıkmak isteyen herkesin yürüyüşe katılabileceğini hatırlatarak, “Yürüyüş sırasında falezler, traverten (Antalya dünyanın en büyük traverten platosu üzerinde bulunmaktadır), şelaleler ve bitki örtüsü konularında bilgi verilecek, falezler ve traverten konusunda bilinç oluşturulmaya çalışılacaktır. Kurada kazanan katılımcılara çeşitli hediyelerin de verileceği yürüyüşün ‘Antalya Falez Yürüme Maratonu’nun alt yapısını oluşturması da beklentiler arasındadır. Bir festival havasında geçecek bu etkinliğe yürüyebilen, falezler ve travertenlere sahip çıkmak isteyen herkes gönülden davetlidir” diye konuştu.

Neyişçi, yürüyüş gruplarının isterlerse kendi grup, kimlik ve simgeleriyle de etkinliğe katılabileceğini söylerine ekledi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim