CHP’nin Kepez, Muratpaşa, Alanya, Manavgat ve Konyaaltı kongreleri bugün yapılacak. Kongrede, Antalya genelindeki toplam 600 delegenin 436’sı belli olacak.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Antalya’nın en büyük ilçeleri olan Kepez, Muratpaşa, Alanya, Manavgat ve Konyaaltı kongrelerini bugün gerçekleştirecek. Akdeniz GERÇEK büyük heyecana sahne olması beklenen kongreler öncesinde 5 önemli ilçenin başkan adaylarının görüşlerini aldı.

 

KEPEZ

Deniz Demiröz ile Servet Yıldız’ın yarışacağı Kepez İlçe Kongresi saat 10.00’da Sine Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek. 417 delegenin oy kullanacağı seçimde 99 il delegesi belirlenecek. Adaylardan Deniz Demiröz, hedeflerinin Kepez kongresi değil, Kepez Belediyesi’ni kazanmak olduğunu söyledi. Demiröz,”Seçimi kim kazanırsa kazansın bunun ilk adımı güçlü bir örgütten geçer. Bu duygularla yarın (bugün) yapılacak Kepez İlçe Kongresinde delegelerimizin gençlere sahip çıkmasını bekliyorum. Seçimde blok liste ya da çarşaf liste konusunda ki kararı ise salondaki delege belirleyecek. Biz de o karara uyacağız” dedi. Servet Yıldız ise seçimin bir bayrak yarışı olduğuna vurgu yaparak, “Bu seçimi kimin kazandığından çok Kepez Belediyesi’ni kimin aldığı çok daha önemli. Bu seçim sadece kendi aramızdaki bir yarıştır. Bir bayrak yarışıdır. Bu seçimde kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır” dedi. Yıldız, seçime blok liste ile gidileceğini de kaydetti. 

 

MURATPAŞA

Muratpaşa İlçe Kongresi, saat 10.00’da Çağlayan Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Hasan Şahin ile Altan Kızıltan’ın (Hasan Öder ve Ali Gülkanat destekliyor) yarışacağı kongrede 417 delege oy kullanacak. Seçim sonucunda 178 il delegesi belirlenecek.

Hasan Şahin, çok demokratik, kardeşçe ve dostça bir seçim olacağını kaydederek, “Bana göre bu seçimin bir kazananı ya da kaybedeni olmayacaktır. Kazanan Muratpaşamız, Antalyamız, partimiz ve Türkiyemiz olacaktır. Ben delegenin sağduyusuna ve iradesine güveniyorum. Onlar en doğru kararı verecektir. Bizler, seçilsek de seçilmesek de partimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Yıllardır bunun örneklerini de verdik. Tüzük gereği seçimde zaten çarşaf liste yapılıyor. Ama ne olması gerektiğine yine delege karar verecektir. Delegelerden bir önerge gelirse değerlendirilir. Gelmezse de zaten çarşaf liste olacaktır” dedi.

Altan Kızıltan ise seçimlerin parti ve ülke için hayırlı olacağını belirterek,”Güzel bir seçim olmasını, çarşaf liste uygulanmasını ve demokrasi şöleninin yaşanmasını istiyoruz. Ben kazanacağıma inanıyorum. Seçimde oy verecek delegelerimizin de en iyi kararı vereceğine tüm yüreğimle inanıyorum” diye konuştu.

 

MANAVGAT

Tek adayın yarışacağı Manavgat İlçe Kongresi saat 10.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Kongrede 418 delege oy kullanacak ve seçim sonucunda 53 il delegesi belirlenecek. Mevcut Başkan Aliye Coşar yaptığı açıklamada asıl hedeflerinin 2019 seçimleri olduğunu söyledi.

Coşar şöyle konuştu: “Omuz omuza mücadele ederek bu hedef yolunca ilerleyeceğiz. Birlik ve dayanışma içinde partimizi daha da güçlü hale getirmek ve halkımızın desteğine daha çok almak için uğraş vereceğiz. Çarşaf ya da blok liste konusu oylama ile ortaya çıkacak. Bu konuda son sözü delege söyleyecek.”

 

KONYAALTI

Konyaaltı İlçe Kongresi, Konyaaltı Fuar Merkezi’nde saat 11.00’de yapılacak. Emrah Kıvanç Mısırlıoğlu ile Onur Duruk’un yarışacağı seçimde 416 delege oy kullanacak ve 59 il delegesi belirlenecek. Adaylardan Onur Duruk, 2019 seçimlerine güçlü bir şekilde girebilmek için yola çıktıklarını belirterek, “Bizim amacımız belli. Partimizde birliği, bütünlüğü sağlamak ve ayrışmadan 2019 seçimlerine güçlü bir şekilde girebilmektir. Çünkü bu parti dağılırsa Türkiye dağılır” dedi. Duruk, seçime blok liste gidileceğini de kaydederek, şöyle devam etti: “İki aday bir araya geldik ve blok liste kararı aldık. Böyle daha doğru olduğunu düşünüyoruz.”

Emrah Kıvanç Mısırlıoğlu ise partinin kazanacağı, liyakat sahibi insanların yönetime geleceği, güzel bir seçim olacağına inandığını kaydederek, “Ben şahsen Konyaaltı’na ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır bir seçim olacağını düşünüyorum. Umarım her şey güzel ve partimize yakışır şekilde olur. Bize yakışan yönetimle 2019 seçimlerine gideriz” dedi. Mısırlıoğlu, mevcut ilçe başkanı İlhan Buğdaycı ve Onur Duruk ile bir araya gelerek blok liste konusunda karar aldıklarını sözlerine ekledi.

 

ALANYA

Mevcut Başkan Ali Takavut ve Mehmet Can Karagöz’ün yarışacağı Alanya İlçe Kongresi, Alanya Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da yapılacak.  417 delegenin oy kullanacağı seçimde, 47 il delegesi de seçilecek. Ali Takavut, yaptığı açıklamada kongre sürecini gayet seviyeli bir şekilde götürdüklerini kaydederek, “Yarın (bugün) kongremizi bir bayram havası içerisinde yapacağız. Herkesi kucaklayıcı bir kongre olacak. Sonuçta hangimiz kazanırsak kazanalım, biz değil kazanan CHP olacaktır. O nedenle bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Hangi arkadaşımız kazanırsa, kaybeden onun arkasında duracaktır” dedi. Takavut, blok liste seçime gidileceğini de vurguladı. Mehmet Can Karagöz de CHP’ye yakışır bir yarış olacağını belirterek, şöyle konuştu: “Amacımız CHP’yi 2019 seçimlerinde Alanya’da ve Türkiye genelinde iktidara taşımaktır. Delegelerin desteğine güveniyorum.”

 

Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim