9 Aralık Cumartesi günü(yarın) yapılacak CHP Konyaaltı İlçe Kongresi’nde başkanlığa aday olan Onur Duruk, çok zor bir görevin kendisine beklediğini bildiğini ancak ateşten bir gömlek olarak nitelediği göreve hazır olduğunu söyledi. Duruk, ilçe başkanı olduğu takdirde meclis üyeliğinden istifayı edeceğini ve partideki küskünlükleri barıştıracağını da kaydetti.

Hafta sonu yapılacak CHP Konyaaltı İlçe Başkan Adayı Onur Duruk, 9 Aralık Cumartesi günü Konyaaltı Fuar Merkezi’nde yapılacak olan CHP Konyaaltı İlçe Kongresi öncesinde Akdeniz GERÇEK’e konuştu. Duruk, üyelerin talebi doğrultusunda partiye daha iyi hizmet edebilmek için CHP Konyaaltı İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Duruk, “2014’te partimizin değerli üyelerinin yoğun desteğiyle meclis üyesi oldum. Bu başarının asıl önemli mesajı, partiye verdiğiniz emeğin tek başına, CHP’nin değerli üyelerine dokunmadan, onlarla yollarınızı kesiştirmeden yeterli olmadığını kanıtlamasıdır. Bugün de ortaya çıkan tabloda, üyelerimizin talebi doğrultusunda böyle bir irade ortaya koymak durumunda kaldık. Partimizin talebi bizim için tarifi mümkün olmayan bir öneme sahiptir” dedi.

 

İSTİFA EDECEĞİM!

İlçe Başkanı olduğu takdirde meclis üyeliğinden istifayı edeceğini ve partideki küskünlüklere son vereceklerini kaydeden Duruk, şöyle konuştu: “İlçe Başkanlığı görevini üstlenen kişi bilmelidir ki ateşten bir gömlek giymektedir. Özellikle seçim hattına girdiğimiz bu günlerde, önemi çok daha yüksek seviyededir. Birçok farklı durumda ısrarla ve en yüksek seviyede,  bu iki görevin birbirinden farklı tutulması gerektiğini ifade eden, ben ve çalışma arkadaşlarım olmuştur. Bu sebep ve bilinçle tabii ki Konyaaltı Belediye Meclisi üyeliğinden istifa edeceğim.”

 

HEDEFİMİZ İKTİDAR OLMAK

“Burada partideki küskünlükleri de sona erdireceğim. Çünkü bizim kampanyamızın temel çıkış noktası huzur, barış ve güç birliğidir. Bu tarihe geldiğimizde, şahit olmaktan büyük bir üzüntü duyduğumuz ve sebepleri uzun bir geçmişe dayanan, derin bir kutuplaşma durumu ile karşı karşıyayız. Ne yazık ki gerek bizi gerekse bizi destekleyenleri hedef alan söylemlerin altında da bu yatmaktadır. Yeri gelmişken söyleyeyim bu türde hiçbir söyleme karşılık vermeyi düşünmüyoruz. Çünkü bu mevcut durumu daha da içinden çıkılmaz bir hale getirecektir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar dışında bir hedefi olamaz. Antalya için de aynı şey söz konusu. Buna CHP’nin en yüksek oy oranına ulaştığı Konyaaltı olarak destek vereceksek bunun yolu ancak huzur, barış ve güç birliğinden geçmektedir. Bunun için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya her zaman hazırız ve bunda öncü de olacağız.”

 

+++++++++++++++

 

 

PARTİLİLERİMİZLE HER ZAMAN

İLETİŞİM HALİNDE OLACAĞIZ

 

Göreve geldiği takdirde güçlü bir örgütlenme modeli ve kontrol mekanizmasını devreye sokacaklarını altını çizen Duruk, “Maksimum seviyede üyemizi gerçek birer çalışma arkadaşı haline getirmek istiyoruz. Üyemizin demografik yapısına ve zamanına uygun proje grupları oluşturmak en büyük hedefimiz. Şu anda il başkanlığımız, eğitim komisyonumuz ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının koordineli olarak yürüttüğü ve bölgemizdeki okul aile birliklerini kapsayan çalışmalarımıza daha da hız vereceğiz. Partili esnafımız ve iş insanımız ile örgüt ilişkimizi daha doğru kurgulayacağız. Bu konuda geçmişten bu zamana hep bir aksama olageldiğini düşünüyoruz. Bu konuyla özellikle ilgileneceğiz.

Sivil Toplum ve partimizin iletişimini arttırmak üzere, ilgili ilçe başkan yardımcılığımızı son derece aktif tutacağız. STK’larda görev alan partililerimizle düzenli toplantılar ve projeler gerçekleştirecek, partililerimizin görev almadığı STK’larda temsilciler görevlendirmeye çalışacağız” diye konuştu.

 

GENÇLERE GÜVENİYORUM

Gençlik ve kadın örgütlenmesine büyük önem verdiğini de kaydeden Onur Duruk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Siyasi hayatımın başlangıcı ve temeli gençlik kolları. Gençlik siyasetinde görev almamış bir siyasetçinin gençlik ile ilgili temennilerinin maalesef klişelerin ötesine geçemeyeceğini düşünmüşümdür. Onların sıkıntılarını yaşamadan, sorunları anlamak ve çözmek pek de mümkün değildir. O sebeple gençlik örgütlenmesi ile eğitimleri, etkinlikleri, parti öğretileri, siyasi etik anlayışları ile birebir ilgileneceğim. Kadın kolları konusu ise bir başka önemli konu. Konyaaltı’nda siyasete başladığımdan beri Kadın Kollarımızla bir çok projeye beraber imza atmışımdır. Her bir emektarı inanılmaz işlere imza atmış ve ilçemizde partimizi sırtlamıştır. O sebeple zaten çok etkin ve aktif olan kadın kollarımızın projeleriyle hız kesmeden yolumuza devam edeceğiz. Projelerini yeni fikirlerle de destekleyeceğiz.”

 

 

+++++++

 

BÜYÜKŞEHİR CHP’Lİ OLACAK

 

CHP olarak en büyük hedeflerinin Büyükşehir’i geri almak olduğunu vurgulayan Duruk, şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediye Başkanlığını geçen dönem kaybetmemizin sebeplerini iyi tahlil etmemiz gerekiyor. Bu tahlilleri iyi yapmamız ve gerekli dersleri çıkarmamız halinde, özellikle referandum performansımız düşünüldüğünde, sadece büyükşehir değil tüm Antalya ilçe belediyelerini Cumhuriyet Halk Partili yapmamak için hiçbir neden yok. Cumhuriyet Halk Partisi’nin mevcut belediyeleri, başta Konyaaltı Belediyesi olmak üzere farkını halka dokunan projeleri ile göstermektedir. Bu bizim en büyük gücümüz. Örgütlerimiz de bu güç ve iktidar inancıyla sonuca ulaşana kadar çalışmaya hazır olacaklar. Bu konuda çözüm ve projelerimizi her alanda seslendirmeye hazırız.”

 

BARIŞI VE HUZURU İNŞA EDECEĞİZ

“Amacımız yenmek, yenilmek ve zafer kazanmaktan ziyade üye ve delegemizin mümkün olan en yüksek düzeyde desteğini ve 2019 yolunda güvenini tesis etmektir” diyen Onur Duruk açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Daha da önemlisi, kongre salonundan kol kola çıkmak ve oradan attığımız ilk adımı uzun yıllar devam ettirmektir. Çünkü hiç tercih etmediğimiz bir kutuplaşma süreci yaşıyoruz. Bazı kendini bilmezler bu süreci körüklemek ve kendilerine bunun üzerinden siyasi ikbal yaratma hesapları içerisinde birçok iftira ve hakaretle üzerimize geliyorlar. Bunun başta, bugün ilçe başkanlığı yarışında olduğumuz, yarın yoldaşım olacak olan sayın Emrah Kıvanç Mısırlıoğlu ile hiçbir ilgisi olmadığını düşünüyoruz. Bunun için de hiçbir saldırıya hiçbir mecrada cevap vermeyeceğiz. Çünkü barışı ve huzuru inşa edeceksek, böyle bir iddiamız varsa ki var, buna mecburuz.”

 

++++++++++

 

ONUR DURUK KİMDİR?

1977 yılında Antalya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Antalya’da, üniversiteyi SDÜ İİBF Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünde okudu. Üniversite yıllarında 1995-1998 arası Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüttü. 1998 - 2000 yıllarında Mustafa Kemal Vakfı ve MK Dergisi Akdeniz Bölge temsilciliği, 1999 yılında CHP Isparta Kurucu Gençlik Kolları yöneticiliği yaptı. 2007-2008 yıllarında son dönem CHP Antalya Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı ve Eğitim Sekreterliği, 2008-2009 yıllarında CHP Muratpaşa İlçesi Kurucu yöneticiliği görevlerinde bulundu. 2010 yılında CHP Konyaaltı İlçe Başkan adayı oldu. Yine 2014 yerel seçimlerinde Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi seçildi. Evli olan Onur Duruk, iki çocuk babası.

 

Röportaj: Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim