CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak,  CHP Parti Meclisi’nin “demokrasi ve adalet” çağrısı içeren bildirisi nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılmasının istenmesine tepki göstererek, “Demokrasi ve adaleti savunmak için dokunulmazlığa ihtiyacımız yok. Fezlekeler, cezaevi tehditleri bizi korkutamaz” dedi.

 

            CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Parti Meclisi’nin 6 Kasım 2016 tarihli bildirisi nedeniyle, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığını, PM üyesi olarak kendisinin de dokunulmazlığının kaldırılmasının istendiğine dikkat çekti. Budak, “Bu fezleke benim için bir onurdur. Partimin adalet ve demokrasi çağrısına imza attım. Ve bugün de imzamın arkasındayım. Demokrasi ve adaleti savunmak için dokunulmazlığa ihtiyacımız yok. Fezlekeler, cezaevi tehditleri bizi korkutamaz. Demokrasi ve hukukun olmadığı bir ülkede kimse güvende değildir. Bizim amacımız herkesin kendini güvende hissettiği, huzurlu bir Türkiye’dir. Bu mücadelemizi her şart altında sürdüreceğiz” dedi.

 

BİLDİRİ METNİNİN KIISALTILMILŞ HALİ

“Türkiye iyi yönetilmemektedir. Ülkemizi 14 yıldır yöneten AKP iktidarı, devlet yönetiminin her kademesine yerleştirdiği FETÖ elemanlarıyla Türkiye'yi bilinçli ve planlı bir şekilde darbe ortamına sürüklemiştir. Halkımız, Gazi Meclis'imiz ve darbeye karşı duran medyanın aldığı ortak tavır sonucunda darbe girişimi başarısız kılınmıştır. Parlamenter rejimimiz Türkiye'nin demokrasi güçleri tarafından başarıyla korunmuştur. Ancak AKP iktidarı 15 Temmuz'da yaşananlardan hiçbir ders almamıştır.

Toplumsal uzlaşıyı dışlamış, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkeleri ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu değerlerine dönük saldırılarını arttırarak sürdürmüştür. Yargı siyasetin güdümü altına alınmıştır.  Türkiye'yi uçuruma sürükleyenler mutlaka yargıya hesap verecektir.

Ne darbe, ne dikta, yaşasın tam demokrasi…

Güven ve umut, karanlık ve korkuyu yenecektir. Türkiye Cumhuriyeti, daima ileriye gidecektir. Türkiye'yi böldürmeyeceğiz, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız.”(Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilisim