3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Cam Piramit’te düzenlenen yemekte engelli bireyler ve aileleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, “Ben bu görevde oldukça en büyük hedefimiz, önceliğimiz engelsiz Antalya olacaktır. Hep birlikte dünyanın en engelsiz şehri olmayı hedefleyeceğiz ve başaracağız” dedi.

 

ENGELSİZ HİZMET KOMİSYONU

Cam Piramit’te düzenlenen yemeğe Vali Münir Karaloğlu, AKP Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, engelliler ve aileleri katıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Cam Piramit’te düzenlenen yemekte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın dünyanın en engelsiz şehri olana kadar çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Türel, Aslında iki önemli hedefimiz olmalıdır, birisi hayatı engelsiz hale getirmektir, yani engelli kardeşlerimizin engellerini azaltmaktır. İkinci hedef ise engelli ailelerin yükünü paylaşmak olmalıdır. Bunun için de çok şey yapıyoruz. Bir ülkenin zenginliği lüks evlerden, lüks arabalardan belli olmaz, ülkenin zenginliği sosyal yardımlardan, engelliye, yaşlılara, çocuklara verilen hizmetlerden belli olur. Bir yaşlımıza yardım, bir engelli insana yardım sadece ailenin sorumluluğuna bırakılamaz. Engellilere hizmet sunan bütün kamu kurumları ve STK Temsilcilerinin katılımı ile ‘Engelsiz Hizmet Komisyonu’ kuruyoruz. İl genelindeki engellilere yönelik bütün faaliyetler bu komisyon tarafından takip edip bu alandaki çalışmalar konusunda tecrübe paylaşımında bulunularak Engelsiz Antalya’yı hep birlikte oluşturacağız. Ben bu görevde oldukça en büyük hedefimiz, önceliğimiz engelsiz Antalya olacaktır. Hep birlikte dünyanın en engelsiz şehri olmayı hedefleyeceğiz ve başaracağız’’diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN ZİHİNLERDEKİ ENGELİ KALDIRMAK

Vali Münir Karaloğlu, önemli olanın zihinlerdeki engeli kaldırmak olduğunu belirtti. Ülkemizde son 20 yılda engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştıracak ilerlemeler yapıldığını söyleyen Karaloğlu, Antalya’da da bu konu da önemli çalışmalar yapıldığını ifade etti. Karaloğlu, "Engelli kardeşlerimize emek verdiğimizde onların her türlü işte başarılı olacağını biliyoruz" dedi. Vali Karaloğlu ve Başkan Türel, Masa Tenisi branşında ülkemizi temsil eden ve Avrupa 2’ncisi olan Down Sendromlu Milli Sporcular Benay Balcı ve Taygun Arı’ya kupa ve hediyelerini takdim etti. Dünya Engelliler Günü’ne özel hazırlanan programda engelli öğrenciler söylenen türküler, folklör ve dans gösterileri, şiirler ve konserle eğlendiler.

DENİZ TOPKAYA

 

Editör: TE Bilisim