-Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu Sözcüsü İbrahim Daş, Lara Kruvaziyer Limanı projesi ile Konyaaltı Boğaçayı Projesi’nin kentin yararına bir projeler olmadığını iddia etti.

 

-Her iki projenin Antalya’nın doğasını ve ekolojik dengesini olumsuz etkileyeceğini de hatırlatan Daş, “Tüm bu gerçekler ışığında Antalyalılara tarihi bir uyarı yapmak istiyoruz” dedi                   

Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şubesi Başkanı ve Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu Sözcüsü İbrahim Daş, son dönemde Antalya kamuoyunun gündemini meşgul eden Lara kruvaziyer limanı projesi ile Konyaaltı Boğaçayı projesinin kentin yararına bir projeler olmadığını iddia etti.

 

KENTİN YARARINA DEĞİL

Akdeniz GERÇEK’e konuşan Daş, bu iki projeyi gündemde tutmak için bugün saat:12.45’te Saat Kulesi karşısında bulunan Attalos heykelinin önünde basın açıklaması yapılacaklarını hatırlatarak, “Antalya gündeminde son günlerde çok tartışılan Lara kruvaziyer Liman Projesi ve Konyaaltı Boğaçayı Projesi yer almaktadır. Başta konunun uzmanı olan meslek kuruluşlarının yaptığı açıklamalara bakıldığında her iki projenin de Antalya’nın yararına olmadığı ortadadır. Amacımız bu uzmanlarının söylediklerine dikkat çekmek. Bunun için bugün saat:12.45’te Saat Kulesi karşısında bulunan Attalos heykelinin önünde basın açıklaması yapıcağız” dedi.

 

HALK GERÇEKLERİ BİLMELİ

Her iki projenin Antalya’nın doğasını ve ekolojik dengesini olumsuz etkileyeceğini de hatırlatan Daş şöyle konuştu: “Biz bu tüm gerçekler ışığında tarihi bir uyarı yapmak istiyoruz. Antalya halkının ve ülke kamuoyunun bu gerçeklerin ne bir şekilde olduğunu öğrenmesini istiyoruz. Biz bu gerçekleri Antalya halkını duyurma zorunluluğun olduğumuzu hissediyoruz. Antalya’nın doğasını ve ekolojik dengesini bozacağı kesin olan bu tehlikeli projeye karşın halkımızı uyarmak hepimizin görevidir diye düşünüyoruz. Toplumumuzun her kesiminin bilgilendirilmesinin çok önemli olduğunu ve sonuç alınacak etkinliklerin planlanmasının zorunlu olduğunu görmekteyiz. Bu nedenle öncelikle konuyu gündemde tutmak için bu basın açıklamasını gerçekleştireceğiz.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim