-CHP Akseki İlçe Başkanlığına yeniden seçilen Selahattin Göğüş, Akdeniz GERÇEK’e yaptığı açıklamada, 2014 yerel seçimlerinde AKP’ye kaptırdıkları Akseki Belediye Başkanlığını tekrar CHP’ye kazandırmak istediklerini söyledi.

 

-Göğüş, referandumda köylüye baskı uygulandığını da iddia ederek, “Köylere fondan yatan yardım sonrası AKP’liler bu köylere gidip ‘bunu Cumhurbaşkanımız gönderdi, hayır oyu kullanırsanız bu paralar kesilir’ diyerek köylüyü tehdit etti” dedi.


 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akseki İlçe Başkanlığına yeniden seçilen Selahattin Göğüş, ayağının tozuyla ilk açıklamasını Akdeniz GERÇEK’e yaptı. Açıklamasının başında kendisini tekrar başkan seçen delegelere teşekkür eden Göğüş, iddialı açıklamalarda bulundu.

 

ÇOK SIKI ÇALIŞACAĞIZ

Göğüş, 2014 yerel seçimlerinde AKP’ye kaptırdıkları Akseki Belediye Başkanlığını tekrar CHP’ye kazandırmak istediklerini belirterek, “Son yerel seçimde CHP olarak biz Akseki’de 2 bin 613 oy alırken, AKP 3 bin 409 oy, MHP ise 2 bin 37 oy aldı. Son yapılan referandumda biz Akseki merkezde 500’ün üzerinde bir oyla öndeydik ancak köylerden gelen oylarla kazandılar. Ancak bu bize bir ders oldu. Bundan sonra Akseki’yi tekrar CHP’ye kazandırmak için önümüzdeki dönemde çok sıkı çalışacağımızın sözünü şimdiden veriyorum” dedi.

 

KÖYLÜ TEHDİT EDİLDİ

Göğüş, referandum döneminde köylü nezdinde ciddi bir baskı uygulandığını da hatırlatarak, “Akseki’de seçimi kaybetmemizin en büyük nedeni köylerden gelen oylardı. Çünkü Büyükşehir Yasası çıkınca köylerin önemi daha da arttı. Ancak şunu söyleyeyim bizim kırsal kesimde halkımıza karşı büyük bir baskı uygulandı. Özellikle idarenin referandumda ciddi anlamda baskı uyguladığını gördük. Biz bu baskılara rağmen yine de bir nebze olsun farkı düşürdük. Köylere veya beldelere fondan yardım yatıyor. AKP Kadın Kolları bu köylere gidiyor ve ‘bunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gönderdi. Aman ha ‘hayır oyu kullanırsanız bu erzaklar, bu paralar kesilir’ diyor. Bu şekilde köylüyü sindiriyor ve tehdit ediyorlar. Bu baskı daha çok Ceceler, Salihler, Bademli ve Yarpuz köylerinde yaşandı” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim