-CHP Muratpaşa İlçe Başkan Adaylığını açıklayan avukat Altan Kızıltan, kendisini destekleme kararı alan Ali Gülkanat ve Hasan Öder ile birlikte iddialı açıklamalarda bulundu.

 

-Kızıltan, “Muratpaşa’yı, Büyükşehir’i ve Kepez’i alacağız. İnşallah oy oranımızı daha artıracağız. Ardından da genel seçimde tek aday rejimine son verecek iktidarı kuracağız” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratpaşa İlçe Başkan Adaylığını açıklayan avukat Altan Kızıltan, Akdeniz GERÇEK Gazetesine konuştu. Kızıltan, 9 Aralık Cumartesi günü 418 delegenin oy kullanacağı seçimde kendisini destekleme kararı alan Ali Gülkanat ve Hasan Öder ile birlikte iddialı açıklamalarda bulundu. “Seçimi alacağız” diyen Kızıltan, öncelikli hedeflerinin oy oranını artırmak olduğunu vurguladı.

 

SONUNA KADAR GÖTÜRECEĞİZ

Önlerinde çok önemli üç seçimin bulunduğunu vurgulayan Kızıltan şöyle konuştu: “Bu seçim neticesinde göreve gelecek olanlar 9 Aralık 2019’a kadar da görevlerinin başında kalacaklar. Çok önemli iki, hatta üç seçimi atlatacağız. Bunlardan bir tanesi Büyükşehir, Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez’in olduğu yerel seçim, diğerleri de milletvekili seçimleriyle başkanlık seçimlere olacak. O seçimlerde bir yere aday olmayacak kişilerin de burada örgütün başına gelmek için adaylığını açıklaması gerekiyordu. Ben de bu şansı değerlendirerek aday oldum. Ben şahsım adına şunu söylüyorum, 9 Aralık 2019 yılına kadar hiçbir şekilde bu göreve bırakmayacağım. Sonuna kadar götüreceğiz. Peki 2019 neden önemli? Çünkü Atatürk’ün kurduğu bu parti, Atatürk’ün kurduğu bu vatanın son seçimi belki bu 2019’daki seçim olacak. Tek adam rejimine karşı demokratik mücadelenin verileceği ve sonucun alınabileceği seçim bu olacak.”

 

OY ORANIMIZI ARTIRACAĞIZ

“Burada Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve onun göstereceği kişinin başkan seçilmesi çok önemli. Öncelikle çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği, daha sonrasında da vatanımızın geleceği için bu çok önemli. Bize 100 yıl sonra biçilmiş tarihi misyonla ilgili bir görev var. Bir Atatürk’ümüz şuanda yok ama ‘Atatürk ve isimsiz silah arkadaşları’ diye dua ediyoruz biz. Dolayısıyla bizlerde 100 yıl sonra isimsiz kahramanlarız. İsimsiz kahramanlar olarak bu görevi layıkıyla başarmamız gerekiyor. Bu vesileyle adayız. Muratpaşa’yı, Büyükşehir’i ve Kepez’i alacağız. İnşallah oy oranımızı daha artıracağız. Ardından da genel seçimde tek aday rejimine son verecek iktidarı kuracağız.”


İLKESEL BOYUTTA BİRLEŞTİK

 

Kızıltan, üyelerin birleşin talepleri doğrultusunda ilkesel doğrultuda birleşme kararı aldıklarını ifade ederek, “Bizler kendi çıkış noktamızda ortak ideallerimizin olduğunu, beraber yürüyebileceğimizi gördük Hasan Öder ağabeyimiz ve Ali Gülkanat kardeşimizle. Çağlayan mahallesindeki kahvaltıda üyelerden gelen talepler oldu. 4 aday noktasında da ‘birleşin, beraber olun, 2019 çok önemli’ dendi. Biz de 4 aday olarak oturduk bir yerde konuştuk ve o konuşmamız neticesinde bu birleşmenin temelleri de orada atıldı. Biz ilkesel boyutta birleştik. Bu bir sayısal birliktelik değil ilkesel birliktelik. Hep beraber el ele, kol kola 2019 seçimlerini atlatacak yönetim kurullarını, yönetimi ve örgütü oluşturalım. Bunun sonucunda da ‘başarıya gidelim’ istedik” dedi.

 

ÜYELERLE BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

“Kazandığımız takdirde arkadaşlarımızda yönetim de yer alacak” diyen Kızıltan sözlerini şöyle sürdürdü: “Başkan birdir ama neticede başkan da yöneticidir aslında. Biz başkan kavramını çok çok yüceltiyoruz. Neden yüceltiyoruz? Uygulamalarından dolayı. Başkan ‘her şey benim elimde olsun, her şey benim tekelimde olsun, benim onayımdan geçsin’ derse her şeye el atmaya kalkarsa zaten hantallık doğuyor, bürokratik işlemler sonucunda hiçbir iş yapılamaz vaziyete geliyor. Biz 12 bin 500 üyeyi yönetmeyeceğiz, biz 12 bin 500 üyeyle mega kent Muratpaşa’yı yöneteceğiz. Bu anlamda tek bir kişinin yönetimine, tek adam rejimine nasıl karşıysak, tek bir kişinin her şeye karar vermesine, her şeyi yapmasına da karşıyız. Kurulların olacağı, yönetimlerin oluşacağı bir birliktelik oluşturacağız.”


SEÇMENİN VE VATANDAŞIN

 YANINDA OLACAĞIZ

Seçildiği takdirde iki sene boyunca, vatandaşın ve seçmenin yanında olacağı sözünü veren Kızıltan, şöyle dedi: “Örgüt kavramını içi boşaltılmış vaziyette. Örgüt aslında propagandayı yapan kurumdur. Biz vatandaşa propagandayı uzun süredir unuttuk. 15 sene önce örgütler olarak ne yapıyorsak yine aynısını yapıyoruz. Genel Merkezimiz, genel başkanımız çok çalışıyor. Hepimiz genel başkanımız kadar çalışsak şuanda zaten iktidardık. Ama bu örneğin tam tersini referandumda gördük. Örgüt olarak hepimiz çalıştık, ne içimizde bir kırıklık oldu ne bir düşmanlık oldu, ne ötekileştirme oldu. Referandumda da oy oranımızı Muratpaşa’da yüzde 70’ler kadar çıkarttık. 75 ya da 80 olamaz mı? Olur. Bunu yapabilmenin yolu seçimden sonraki günü hemen milat olarak belirlemektir. Yani bu seçimlere bir son değil başlangıç olarak bakmak gerekiyor. Bizde iki sene boyunca, vatandaşın ve seçmenin yanında olacağız. Buraya üyelerimizle beraber gideceğiz. Üyelerimize de gideceğiz, üyelerimizin derdini de dert edineceğiz. Bu seçim süreci içerisinde üyelerimizle teker teker görüşüyoruz. Onlardan çok olumlu karşılıklar alıyoruz. ‘Keşke daha öncesinde de gelinsiydi, ne güzel oldu. Birebir ilgileniyorsunuz’ deniyor. Biz de bunun bir prova olduğunu söylüyoruz. Bu 10 Aralık’tan itibaren yapacağımız olan seçim çalışmasının provasıdır. Esas seçim çalışması 10 Aralık’tan sonra yapılacak.”


 

KALEMİZ MURATPAŞA’YI BÜYÜTECEĞİZ

 

Mahalle temsilciliklerinin sayılarını arttırma sözü de veren Kızıltan açıklamalarına şöyle devam etti: “56 tane mahallesi olan Muratpaşa’da sadece 19 mahalle temsilciliği var. Bunu artırmamız gerekiyor. Bu sorunu açmak için gerekli fonun yaratılması örgütün sorumluluğundadır. Bu konuda katkıda bulunacağız. Orayı ‘aman eleştiriler geliyor kapatalım zihniyetinden kurtaracağız. Sol düşüncenin temeli özeleştiridir. Biz bunu kendi içimizde yıllardır yapmıyoruz. Muratpaşa’da yüzde 46.9 oy oranımız var. İki kişiden biri oy veriyor. Peki AKP’nin ise yüzde 30.9. Yani her üç kişiden biri de ona oy veriyor. Biz buraya ‘kale’ diyoruz ama üç kişiden biri oy veriyor. Böyle olmaz ki. Sizim bu kaleyi büyütmemizin tek yolu çalışmaktan, halkı dinlemekten ve onların sorunlarına çözüm bulmaktan geçer. Bunun içinde mahalle temsilciliklerinin sayılarını arttırmamız gerekiyor.”

 

HERKESİ DİNLEYECEĞİZ

“Yönetimimizdeki yedeklerimizi bu işin içine katmamız gerekiyor. Yedekler seçiliyor ve sanki hiç yönetimin içinde değillermiş gibi boş oturuyorlar. Biz onları da çalıştıracağız. Onlarında fikirlerini alacağız. Kadın ve gençlik kollarının da görüş ve önerilerini dikkat alacağız. Bir mahalle ile karar alıyorsak öncelikle mahalle temsilcilerine soracağız. Mahalle temsilciliklerini ay da bir toplayıp onları dinleyeceğiz. Neyi yanlış ya da doğru yaptığımızı sorgulayacağız. Üyelerimiz özellikle ilgilenilmediğini ve kendilerine gelinmediğinden dert yanıyor. Bu anlamda bir eksiğimiz var. Motivasyonlarının düşük olduğunu görüyoruz. Bunu artmamamız gerekiyor. Eylemlerde katılımın büyük olmasını istiyoruz. Sadece bir mesaj atarak bir kişi bu iş olmaz. Bu çözümleri biz oluşturacağız.”

 

 

ALİ GÜLKANAT: GÜÇLÜ BİR

KADROYLA GELİYORUZ

 

3 yıldır CHP Gençlik Mahallesi Temsilciliği yapan kişisel gelişim uzmanı Ali Gülkanat, örgütün içinden geldiğini ve güçlü bir kadroyla yönetime talip olduklarını söyledi. Gülkanat, şöyle konuştu: “Mevcut yönetimin 2019 kadrolarını oluşturamayacağı endişesi duyduğum için aday olarak yola çıktık. Çünkü aktif olarak partinin içindeki gelişmeleri izlediğim zaman bu konudaki endişelerimde haklı olduğumu da gördüm. Oluşturacağımız çok güçlü bir yönetimle; sağımıza kadın kollarımızı, solumuza gençlik kollarımızı aldığımızda sokağa çıkmak için çok ciddi bir kadroya ulaşacağız. Böyle bir kadroyla sokağa çıkmamız lazım. Bu göreve gelen insanların maddi sıkıntısının olmaması, ciddi bir mesai verecek zamanının da olması lazım. Bunun yanında bekli de en önemlisi kendisini sokağa çıkmaya adamış olması gerekiyor. Çünkü 2019 yaklaşırken artık oturma zamanı değil sokağa çıkma, alanlarda olma zamanı. O meşakkatli yoldaki süreçte yaşayacağımız her türlü tehlikeyi göze alıyor olmamız lazım.”

 

KİMSENİN ADAMI DEĞİLİZ

“Bir yerden güç alarak yönetime gelirseniz yapacağınız ilk iş, aldığınız gücü onlara teslim etmek olur” diyen Gülkanat, şöyle devam etti: “Biz örgütün içinden geliyoruz, kimsenin adamı olarak değil tamamen parti sevdalıları, devrimciler ve altı okçular olarak biz bu yolda yürüyoruz. Üçümüz ayrı ayrı yürüyeceğimize, muhalefeti üçe böleceğimize, aynı amaç etrafında birleşmeye karar verdik. Gelen tepkileri bakınca iyi yaptığımızı da düşünüyoruz. Yönetim çok önemlidir. Başkanlık koltuğuna kim oturursa otursun, çelenk koyacaktır, açılış yapacaktır. Dolayısıyla bu başkanlık meselesi değil, birlikte çalışmayla ilgili bir meseledir. O yüzden bütün halkı kucaklayabilmemiz için yönetimle birlikte başkanı çok iyi seçmemiz gerekiyor. Eğer ilçeyi doğru seçersek, ili de doğru seçmiş oluruz. İleride meclis üyelerini de, milletvekili adaylarını da doğru seçmiş olursunuz. Dolayısıyla biz bu yolda kendimizi adadık. Bu yola gönlümüzü, sevdamızı koyduk. İnşallah hayırlı uğurlu olsun.”

 


HASAN ÖDER:

Birlikte başaracağız

 

CHP’nin Muratpaşa’daki önemli isimlerinden Hasan Öder ise asıl hedeflerinin 2019 seçimleri olduğunu kaydetti. Partiye sevgi, saygı ve huzuru getirip başarıyı elde edeceklerini iddia eden Öder şöyle konuştu: “Çok sevdiğim şöyle bir söz vardır: “Nerede seviliyorsan ve varsan orada itimat ve itaat vardır. İtaat ve itimadın olduğu yerde güven, güven ve saygının olduğu yerde de huzur ve başarı vardır. İşte biz bu düsturla önce sevgiyi, saygıyı ve huzuru getirip hep birlikte başarıyı elde edeceğiz. Dolayısıyla asıl hedefimiz 2019 seçimleri. Bu yolda önce Muratpaşa ve Büyükşehir olmak üzere bütün belediyeleri almak istiyoruz. Bunları yaparken de partimiz içerisine sevgi, saygı ve güven ve başarıyı getirip, örgütümüze ve örgütümüzün değerlerine sahip çıkacağız.”

 

GERİYE ÇEKİLMEDİK

ÜÇLÜ KOALİSYON KURDUK

Öder ise geriye çekilmediklerini, üçlü bir koalisyon kurduklarını da hatırlatarak, “Bu yönetim, aynı ideallerde ve aynı düşüncededir. Biz bu yol da bir bütünleşmeyi sağladık.  Kısacası ‘üçü bir yerde’yiz. Bunu net bir şekilde ortaya koyalım. Yani bizim geriye çekilmemiz gibi bir durum yok. Biz aynı amaçlar noktasında birleştik, bütünleştik ve aynı hedeflerle Altan kardeşimizle yürüyüp, birlikle hareket edeceğiz” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim